WoT:

WoT: "Mindig is a világbajnokság volt a legfőbb célom" - kajzoo interjú

A World of Tanks-ban remeklő Team GoHard magyar csapatkapitányával beszélgettünk.

Október 23-án, Katowicében rendezik a WarGaming League.net 2016/2017-es évad első szezonjának európai regionális döntőjét, ahol az aktuálisan 4 legjobb csapat méri össze tudását. Nem sok kellett ahhoz, hogy hazai örömben is legyen részünk, a kis híján Európa négy legjobb World of Tanks csapata közé jutó Team GoHard magyar játékosa, Wagner "kajzoo" Erik csapatával egyetlen meccsre volt a lengyel úttól. Vele beszélgettünk arról, hogyan jutott idáig, illetve hogy mik a tervei a jövőre nézve.

Szia! Kezdésként mondanál magadról pár szót?

Játékbeli nevem "kajzoo", 18 éves, budapesti lakos vagyok. Én vagyok a Team GoHard csapatkapitánya, immár lassan másfél éve. Voltam in-game vezető is, de sajnos ez a műfaj nem igazán ragadott magával, mivel a saját játékom rovására ment, illetve hosszú távon nem is menne ez a szerep, mert túlzottan maximalista voltam a többiekkel szemben, ezáltal rengeteg csalódás ért. Magát a játékot 2014 nyarán kezdtem. Azóta egy igen "emberes" 12000 és feles random csataszámot sikerült összehoznom, 3525 wn8 átlagon.

Biztosan sokan kíváncsiak arra, hogyan lehet a semmiből felépíteni egy profi csapatot. Mesélnél a kezdetekről?

A legelején a csapat 2 kivételtől eltekintve teljesen magyar volt. Legfőképpen magyar ESL kupákon játszottunk a heti betevő goldért. Ahogy haladtunk előre, az elvárásaim egyre és egyre nőttek. Többet szerettem volna. Kiterjesztettem a csapatot nemzetközi szintre, bekerült két ex-proleague játékos, akik még hoztak magukkal pár ismerőst. Ebben a műfajban rengeteget számít, hogy milyen kapcsolataid vannak a scene-en belül. Mindig megvolt a jó játékosok utáni aktív keresés, kutatás, sosem lankadtam. A jelenlegi felállásunkhoz (ami a következő szezonra szólóan egyelőre még nem publikus) rendkívűl sok gyakorlás és erőfeszítés vezetett el.

Team GO HARD

Milyen reményekkel vágtatok neki a szezonnak? Sikerült teljesíteni a kitűzött célt?

A cél a top 4 volt, ezt az első fázisban tudtuk is tartani, de a második fázist a KAZNA meccsen kívűl totális katasztrófaként éltük meg.

A top 4 egy karnyújtásnyira volt, de végül az Oops ellen nem sikerült a bravúr. Mit tudnál mondani erről a meccsről?

Izgultunk, és ez meg is látszott a játékunkon. Rengeteget gyakoroltunk. Erre az egy meccsre kb. 10 training (30 óra + megbeszélések) jutott. Nagyon jól kezdtünk, aztán felemésztett bennünket a stressz.

Ennek a szezonnak a rendszere kicsit más volt, mint a korábbiaknak. A szezon második felétől már csak a legjobb 8 csapat folytathatta a játékot, illetve 5 csapat már egészen biztosan nem lesz ott a következő szezonban. Mi a véleményed erről a módosításról?

Szerintem rosszabb, mint a régebbi rendszer. A csapatoknak versenyt kell futni az idővel, mivel egy hétre 3 meccs jut, ami iskola és egyéb szociális elfoglaltság mellett rendkívűl kellemetlen. A taktikai sokszínűség rengeteget fog csökkenni.

World of Tanks Season 1 EU Finals

Mik a tervek a jövőre nézve? Látsz esélyt arra, hogy végül akár a világbajnokságra is kijussatok?

Nekem mindig is a világbajnokság volt a legfőbb célom ebben a játékban, afféle tündérmeseként élném meg. :) Én úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben bármi lehetséges.

Az európai WGL döntő 2016. október 23-án 15:30-tól az alábbi csatornán lesz majd közvetítve:

Élő videó megtekintése innen: wgl_en – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.