A ESL-es kupák után a Lenovo döntőről is kizárták a PIXEL-t!

A ESL-es kupák után a Lenovo döntőről is kizárták a PIXEL-t!

Mat1 csalása miatt immár a harmadik versenyről tiltották el a csapat többi tagját is!

Mat1 csalása mostanra már elismert tény, ennek megfelelően az érintett versenyszervezőknek is lépniük kellett. Leggyorsabban az ESL hozott döntést, akik minden folyamatban lévő versenyükről azonnali hatállyal kizárták a PIXEL-t. A magyar együttes így kénytelen volt búcsút venni az ESL Major League-től és a SEC Nemzetközi Csoportkörétől is!

A következő kérdés a Lenovo Y-kupa döntője volt, ahol a szervezők hosszas mérlegelés után szintén a kizárás mellett döntöttek. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a hivatalos közlemény ide vonatkozó részét:

"A Lenovo és a TWR a magyar játékos közösség- és e-sport építő céljait maximálisan érvényesíteni kívánják, melynek gerincét képezi a minden gyanún felül álló tiszta, egyenlő verseny. Így a döntésben is konszenzus alakult ki, mely értelmében nem térünk el a kupa elején, az összes résztvevő által elfogadott szabályzatban rögzítettektől. Nem alkalmazunk kivételt a PIXEL csapatával szemben a szabályzat hatályos pontjai alól.

Zilay "mat1" László, a PIXEL csapat tagjaként, a Lenovo Y kupa hatályos szabályzatának több pontját is megszegte. A szervezők a PIXEL teljes csapatát (Csapattagok neve - Budai "DEv" Olivér - Kozma "plum" Zsolt - Boda "bodito" Patrik - Fodor "FLEAV" Levente – Zilay „mat1” László) KIZÁRJÁK a további versenyből, így a Lenovo Y kupa 2016-os szériájában már nem vehetnek részt. Kilátásba helyezi továbbá, hogy Zilay "Mat1" László szereplését az esetleges 2017-es Lenovo Y kupában sem engedélyezi.

A döntés azonnal hatályos, valamint visszavonásig érvényes. Fellebbezésnek helye nincs."

A közlemény továbbá megemlíti, hogy a negyedik résztvevő csapat a pécsi döntőben elvérző OutBreak lesz, és hogy a szervezőknek a döntést jogukban áll megváltoztatni. A csapattagok már reagáltak is az esetre:

Az ügynek itt még nincs vége, hiszen a nagy port kavaró kérdésben az ICL szervezőitől is várható közlemény a napokban, ennek tartalma azonban egyelőre nem ismert. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket!

A "Mat1-ügy következményei"-ről a napokban KODIAK, flash és gabesson is véleményt formált egy podcast keretében, hiszen látható, összetett és rengeteg szálon ható eseménysorozatról beszélünk, ami nem csak Mat1 karrierére, vagy a PIXEL-re, de az egész magyar CS:GO-életre is hatással van!

KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!