MonteCristo: "A Blizzard két hét alatt többet fizetett, mint a Riot öt hét alatt"

League of Legends helyett most Overwatch-ot közvetít a híres caster, aki a Yahoo Esports-nak adott interjút.

Az egyik legismertebb League of Legends-kommentátor, MonteCristo az idei évben nem lehetett ott a világbajnokságon, amin sok rajongó felháborodott. Christopher Mykles azonban nem tűnt el, azóta is közvetít, csak éppen mást: mostanában az Overwatch tölti ki az idejét.

A Yahoo Esports stábja a BlizzConon el is kapta őt egy interjúra, melyben meglehetősen komoly kritikát fogalmazott meg a Riot Games felé. Egészen konkrétan azt mondta, hogy a Blizzard két hétért többet fizetett neki, mint a Riot az öt hetes világbajnokságért. De ez is csak egy példa - általánosságban vannak gondok a League of Legends kiadója, illetve a nekik dolgozó kommentátorok között.

A Blizzard MonteCristo szerint sokkal nyitottabb minden tekintetben, legyen szó a játékokról vagy éppen azok üzleti oldaláról, így nagyon jó viszonyt ápolnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a jövőben már nem is szeretne együtt dolgozni a Riottal: továbbra is szabadúszó, így ha lesz megfelelő lehetőség, szívesen visszatér akár a League of Legends világbajnokságra is.

Ami az Overwatch-ot illeti: MonteCristo elmondta, hogy ez a legnehezebb játék, amit eddig közvetített, ami a spectate-rendszer hiányosságainak tudható be. De bízik a fejlődésben, és ez igaz saját magára is, hiszen tudja, ő maga is jobbá kell még váljon benne, hiszen soha nem castolt még FPS-t. Ennek érdekében van, hogy napi tíz órát tölt a profi koreai csapatokkal.

A teljes interjút itt tekinthetitek meg.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!