Hétvégén eldől, ki lesz a magyar FIFA 17-bajnok ellenfele

Hétvégén eldől, ki lesz a magyar FIFA 17-bajnok ellenfele

Amerikában is zajlik az egyetemi bajnokság, 10 000 dolláros nyereményalappal.

Magyarországon egy hónapon keresztül zajlott a FIFA 17 Egyetemi Bajnokság a Coca-Cola szervezésében, melynek döntőjén Molnár Gábor lett a végső győztes. Fődíjként egy New York-i utat nyert, melynek csúcspontjaként az amerikai egyetemi bajnokkal csaphat majd össze. De hogy zajlik a verseny a tengerentúlon? Mutatjuk!

Az eCopa névre hallgató versenysorozat a hazai bajnoksághoz hasonlóan a selejtezőkkel vette kezdetét, ahol az egyes egyetemek játékosai egyenes kieséses küzdelemben csaptak össze, hogy kiderüljön, kik az egyes intézmények legjobbjai. A 74 győztes ezután regionális döntőkön vett részt, melyeken megszületett az északi, a nyugati, a déli és a keleti régió bajnoka.

A sorozat nagydöntőjét most hétvégén, november 19-én rendezik New Yorkban, ahol a négy regionális bajnok csap majd össze. A nyereményalap 10 000 dollár, melynek a felét kapja a győztes, aki nem mellesleg a legnagyobb FIFA versenysorozat, a FIFA 17 Ultimate Team Championship Series regionális döntőjébe is bejut.

Itt jön képbe emellett Gábor is, hiszen az amerikai egyetemi bajnokkal ő is összecsap majd New Yorkban. Bár presztízsharcról van csak szó csupán, de így is szurkolunk majd, hogy ő kerüljön ki győztesen a mérkőzésből a lefújást követően!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!