Ezért utálják sokan az EA Sports FC 24-et

Ezért utálják sokan az EA Sports FC 24-et

Ez a teljesítmény jövőre nem biztos, hogy elég lesz az EA-től ahhoz, hogy megtartsa piacvezető pozícióját.

Végre valahára mindenki számára megérkezett az EA Sports FC 24, ami azt is jelenti, hogy a FIFA-szériának hivatalosan is vége, a digitális boltokból is eltűntek, innentől az EA FC 24-re tudunk koncentrálni. Persze ez a jövőben változhat, hiszen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség is szeretne saját játékot és ha az EA mostani teljesítményéből indulunk ki, akkor van is félnivalója a konkurenciától.

Érkezhet tehát majd az új FIFA, erősödik az eFootball, ott lesz az UFL, sokszereplős lesz a piac, így már nem elég az előző játékot picit frissíteni. Az EA arra panaszkodott, hogy a FIFA beleszól a fejlesztésbe, visszahúzza őket, így arra számíthattunk, hogy nagyszabású tervvel állnak elő, megvalósítanak mindent, amiről csak álmodnak, amivel mi, a játékosok nyerjük a legtöbbet. Persze az EA-ről van szó, tehát csodára nem készültünk, de egy kicsit így is csalódást okozott az EA Sports FC 24. Miért, mi vele a baj?

Ezeket olvastad már?

Először is szögezzük le, nem katasztrofális, de közel sem jó a játék. Ez rengeteg tesztben és játékos véleményben is visszaköszön. Persze vannak, akik túlzásba esnek, és valóságos „review bomb” alatt van, vagyis tömegesen szándékosan lepontozzák. Tekintve, hogy a fejlesztő nem változott, az alapok egyáltalán nem változtak. Az EA Sports FC 24 az összes olyan játékmóddal, funkcióval és mechanikával rendelkezik, amelyek a korábbi játékokat is meghatározták. Sőt még némi „quality of life” fejlesztést is kaptak, mégis sokan elégedetlenek vele.

A felhasználói értékelése mindössze 2,2 a Metacriticen, és számos problémát emelnek ki. Ezek közé tartozik az, hogy ezúttal is alig változott az elődhöz képest. Egyes játékosok számos hibát is tapasztaltak a játékban, míg néhány felhasználónak az AI-val, az irreális játékmenettel, a fizikával is problémái vannak. 

Az, hogy nem változott, már jó régóta egy valós kritika, ugyanaz a mókuskerék jellemzi az Ultimate Teamet is, a karrier mód is a kisebb változtatásai ellenére ugyanolyan. Ami a nagyobb gond, hogy továbbra sem jó, erről hosszabban írtunk már nektek, és ebben a versenytársak könnyen megelőzhetik őket jövőre. A női focisták némi változatosságot adhatnak az UT-ben, de egyrészt ezt hamar megszokja majd mindenki, másrészt sokak ellenszenvvel viseltetnek iránta, tekintve, hogy a női foci még mindig nem volt általánosságban népszerű a közösség körében.

Ennek ellenére természetesen viszik, mint a cukrot, de ebben semmi meglepő nincs, ez évek óta így van. Ez pedig azt is eredményezi, hogy ugyanolyan erőszakosan tolja az arcunkba a mikrotranzakciókat, mint korábban. Ez már hosszú évek óta vita tárgyát képezi, miszerint egy 70 eurós játékért mért kell még többet fizetni, de amíg rengetegen ezt megteszik, az EA-nek nem érdeke változtatni.

Szintén problémás pont a bugosság, ez mit sem változott, sokan úgy érzik, hogy félkész játékot vettek meg, mert rengeteg hibával találkoztak, miközben arra is panaszkodtak, hogy a csilivili animációk ellenére, amit a HyperMotionV nyújt, egyre jobban távolodik a játék a realizmustól. 

Kövess Minket!



Gamer szótár