Kiderült, hogy mennyire népszerű a női foci a FIFA 22-ben

Kiderült, hogy mennyire népszerű a női foci a FIFA 22-ben

Gondoltad volna? A statisztika nem hazudik.

A FIFA 22 éra lassan véget ér, hiszen egyre több újdonság lát napvilágot a következő epizód kapcsán, valamint a megjelenése sincs már olyan nagyon messze. Bár az EA Sports utolsó FIFA elnevezésű játéka lesz a 23, miután az idén nem sikerült megegyezniük a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel a jogokat illetően. Jövőre már majd EA Sports FC néven kell keresni a játék, ennek ellenére úgy tűnik, hogy a FIFA névvel ellátott sorozatuk utolsó darabját még igyekeznek a lehető legjobbra elkészíteni. A legutóbbi gameplay trailer például 10 perces és alaposan bemutatja, hogy mi minden újdonságra számíthatnak a rajongók.

De ami a FIFA 22-t illeti, megdöbbentően alacsony azoknak a játékosoknak a száma, akik női válogatottakkal játszottak. A FIFA 16-ban először bemutatott női futball tehát úgy tűnik, hogy hat évvel később sem lett sokkal népszerűbb a közösség körében.

A The Gamer kutatást végzett és megvizsgálta, hányan teljesítették a „Játssz nemzetközi női futballmérkőzést” achievementet (kihívást) a különböző platformokon. A Nintendo Switch végül nem került bele, de ezen kívül pontos adatokkal szolgáltak a két konzol és a PC esetében. A kimutatásuk szerint átlagosan a játékosok 3,8 százaléka játszott legalább egy női futballmeccset a FIFA 22-ben. Ez külön lebontásban az alábbiak szerint néz ki: e3,3 százalék Xboxon, 4,2 százalék PlayStationon és 3,9 százaléka Steamen.

  • Xbox: 3,3%
  • PlayStation: 4,2%
  • Steam: 3,9%

Nem szabad elfelejteni, hogy erre csak Kick-Off játékmódban van lehetőségük és csak néhány női válogatott közül tudnak választani a játékosok: Egyesült Államok, Anglia, Hollandia, Németország, Kanada és Franciaország.

Ennek ellenére, érhető módon, az EA Sports továbbra is eltökélt támogatója a női labdarúgásnak. A FIFA 23-ban ugyanis a labdarúgókon kívül Alex Scott lesz az első női kommentátor hang a sorozat történetében. Emellett a borítóra is rákerül egy női futballista, név szerint Sam Kerr. A nemzeti együtteseken kívül pedig idén először lehet majd kipróbálni női klubcsapatokat is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál női csapatokkal mérkőzést?

  • 50 %
  • 38 %
  • 13 %