Ismerjétek meg a FIFA 23 borítójának sztárját, Sam Kerrt!

Ismerjétek meg a FIFA 23 borítójának sztárját, Sam Kerrt!

Először került női focista a FIFA-játék borítójára, ismerjétek most meg őt!

Már jó régen magunk mögött hagytuk a 2021/22-es szezont, hamarosan érkezik a következő. A csapatok az átigazolásokkal és a felkészülési mérkőzésekkel vannak elfoglalva. A FIFA 22 táján is nagy már a csönd, lelassult kissé az Ultimate Team is. Ezzel egy időben egyre több információ lát napvilágot a FIFA 23-mal kapcsolatban, többek között a trailer is megjelent. Azt jó ideje tudni már, hogy a FIFA 23 lesz az utolsó FIFA-játék, ami az EA Sportscal közösen jelenik meg. Hogy a szakítás pontosan melyik félt viseli majd meg jobban, azt egyelőre nem tudni, csak találgatni lehet. Ahogy arról is, hogy kihez kerülhetnek majd a FIFA jogok

Nemrég az is kiderült, kik szerepelnek majd a borítón. A Paris Saint-Germain szupersztárja, Kylian Mbappé nem meglepő, ő már harmadik alkalommal lesz a sorozat arca, ám most kapott egy társat az Ultimate Edition coverjén, aki szintén támadó. Ő pedig nem más, mint Samantha "Sam" May Kerr.

Kerr az első női futballista lesz, aki olyan borítón szerepelhet, amely az egész világon megjelenik. Ráadásul nem mindenhol lesz párban. Várhatóan az ausztrál és új-zélandi verziókon, sőt az Amazonon vásárolt játékok borítóján is egyedül lesz, viszont előfordul majd olyan kiadás, ahol nem láthatjuk. 

„Megtiszteltetés számomra és egy valóra vált álom, hogy a FIFA 23 borítóján szerepelhetek" - mondta Kerr a közleményben. „Hihetetlen volt együtt dolgozni Kyliannal és az EA Sports egész csapatával, és alig várom, hogy a rajongók kezükbe vehessék a játék egy példányát."

De kicsoda Sam Kerr?

2019 óta a Chelsea csatára a 28 éves játékos, és több fontos rekordot is tart. Ő az egyetlen női futballista, aki három aranycipőt szerzett három különböző ligában, három különböző kontinensen. Az ausztrál W-League-ben a 2017/18-as és a 2018/19-es szezonban, az amerikai National Women's Soccer League-ben (NSWL) 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben (18 gólja ráadásul szezoncsúcs) is, míg az angol The Women's Super League-ben (FAWSL) a 2020/21-es és a 2021/22-es idényben lett gólkirály. Ezen felül aausztrál és az amerikai bajnokság történetének legeredményesebb labdarúgója. Az ausztrál válogatottban 108 fellépésén 56 gólt szerzett. Egy igazi gólvágóról beszélünk tehát, aki bármilyen közegben eredményes tud lenni.

Már 15 éves kora óta ausztrál válogatott, amelynek három éve csapatkapitánya. A 2019-es világbajnokságon ő lett az első ausztrál, aki mesterhármast szerzett a vb-k történetében. Általában véve a világ egyik legjobb futballistájának tartják, amellett, hogy Ausztrália egyik legünnepeltebb sportolója. 

A Chelsea-vel trófeát trófeára halmoz, már nyolcat gyűjtött három év alatt, bajnokságot, FA-kupát is nyert, valamint Bajnokok Ligája-döntőbe vezette csapatát 2021-ben, ahol azonban alul maradtak a Barcelonával szemben. Vannak akik, úgy gondolják hogy a 2021-es aranylabdásnak Alexia Putellasnak kellett volna a borítóra kerülni, de az eredményeit látva, Sam Kerr maximálisan megérdemli a szereplést a borítón, aki sok éve teljesít nagyon magas szinten minden csapatban és bajnokságban, ahol megfordul, egy igazi világklasszis.

A sport szeretetét a családjától örökölte, apja, testvére és nagybátyja is profi ausztrál focista volt. Eleinte ő is ezt űzte, de a magas sérülésveszély miatt inkább focizni iratták be. Elmondása szerint eleinte nem szerette a labdarúgást, de végül jó döntést hozott, hogy nem adta fel, kemény munkájának köszönhetően három év alatt válogatottságig jutott. A többi meg már történelem.

A FIFA 23 gyűjtőcikkét itt találod.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szoktál női futballmérkőzéseket nézni

  • 60 %
  • 20 %
  • 0 %
  • 20 %
  • 0 %