A 2k Games viheti tovább a FIFA-játékokat?

A FIFA szeretné, ha a nevével továbbra is készülnének futballszimulátorok. De ki lesz a fejlesztő?

Az elmúlt hónapok egyik legfontosabb gaming híre volt, hogy az EA és a FIFA együttműködése jövőre közel harminc év után véget ér, és a két szervezet külön utakon folytatja tovább.

Az EA EA Sports FC néven folytatja a szimulátor-készítést, de a FIFA sem szeretne leállni a hagyományokkal. 

„Biztosíthatlak titeket, hogy az egyedüli autentikus, igazi játék, amely magán viseli a FIFA nevét, az lesz a legjobb [játék] a játékosok és a focirajongók számára. A FIFA név az egyetlen globális, eredeti cím. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26, és így tovább - a FIFA név állandó, örökre az marad, és a legjobb marad" - mondta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnőke Gianni Infantino.

Azonban azt még nem tudni mely stúdióval fognak a jövőben együtt dolgozni, hogy ezek a projektek megvalósuljanak. Az egyik lehetséges jelölt, ami valószínűleg sok rajongó eszébe jutott azonnal, az a 2K Games. A Take-Two Interactive leányvállalata sok sportjátékot készített már a múltban több sportágban is. Portfóliójukban található teniszes, kosárlabdás, jégkorongos, baseballos is például. De a labdarúgás sem ismeretlen számukra, ugyanis alájuk tartozik a Top Eleven nevű mobilos játék is. A Take-Two Interactive vezérigazgatója, Strauss Zelnick ráadásul sejtelmes nyilatkozattal borzolta a kedélyeket a futballjátékokkal kapcsolatban.

„Nagyon örülünk, hogy a Nordeus (a Top Eleven fejlesztője) a Take-Two család tagja lett, egyszerűen lenyűgözőek. A Top Eleven pedig egy nagyszerű és népszerű cím. Egyszerűen nem is lehetnék boldogabb, hogy a Top Eleven révén a Nordeus csapatával a futballmenedzser-üzletágba is belecsöppentünk. Ez egy nagy előrelépés számunkra... korábban ezt még nem próbáltuk. De szerintem az lesz a legjobb, ha ezt mára ennyiben is hagyom."

Korábban azonban még azt mondta, konkrét tervekről még nem beszélhetünk.

„Mindenképpen szeretnénk bővíteni a lehetőségeinket a sportban, és a FIFA nagyszerű márka, ami hihetetlen befolyással rendelkezik, de jelenleg nincsenek olyan konkrét terveink, amelyekről beszámolhatnék." - mondta a CEO.

Zelnick tehát egyáltalán nem zárta ki az együttműködés lehetőségét, és igen pozitívan nyilatkozott a szervezetről, így várható, hogy előbb-utóbb legyenek párbeszédek a két organizáció között egy esetleges közös munka kapcsán.

Te örülnél, ha a 2k focis játékot készítene?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ki fog jobban kijönni a szakításból szerinted?

  • 33 %
  • 67 %