Ennyi volt, véget ért az EA-féle FIFA-sorozat

Ennyi volt, véget ért az EA-féle FIFA-sorozat

A kiadó 2023-tól kezdve már EA Sports FC címen fogja piacra dobni focis címeit

Közel 30 év után elválnak az Electronic Arts és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) útjai. A kiadó 2023-tól  EA Sports FC címen adja majd ki focis játékát, míg a szövetség más fejlesztőkkel folytatja a FIFA-játékot készítését. A válás régóta benne volt a levegőben, jó ideje feszültség volt a két fél között.

A FIFA közleményében a szövetség elnöke, Gianni Infantino bejelentette, ettől függetlenül folytatják a FIFA-játékok készítését.

„Biztosíthatlak titeket, hogy az egyedüli autentikus, igazi játék, amely magán viseli a FIFA nevét, az lesz a legjobb [játék] a játékosok és a focirajongók számára. A FIFA név az egyetlen globális, eredeti cím. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26, és így tovább - a FIFA név állandó, örökre az marad, és a legjobb marad,"

A közleményben azt is írják, hogy külsős stúdiók és kiadók közreműködésével már fejlesztés alatt állnak focis játékok, melyek a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságot, illetve a 2023-as női vb-t fogják felvezetni. 2022 harmadik negyedévében több FIFA-játék is meg fog jelenni. A FIFA már tárgyal más cégekkel, hogy 2024-ben el tudjon készülni a következő nagy „szimulációs" futballjáték.

A két fél neve összeforrt az elmúlt évtizedekben, és egy megkerülhetetlen címmé vált a játékpiacon. Világszerte hatalmas népszerűségnek örvend a mai napig. A feszültség feltehetően pénzügyi okokra vezethető vissza, jelentések szerint a FIFA azt akarta, hogy az EA 2,5 milliárd dollárt fizessen ki a szerződés fenntartásáért, mivel a kiadó állítólag további jogokat akart szerezni. 

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a két fél sorsa, nehéz megjósolni. Az EA így sem búslakodhat, ugyanis továbbra is rendelkezik több, mint 300 licenszpartnerrel. Azt írják, „az Ultimate Team, a Karrier mód, a Pro Clubs és a VOLTA Football mind ott lesz. A több mint 19 000+ játékost, 700+ csapatot, 100+ stadiont és 30 ligát tartalmazó egyedülálló licencportfóliónk, amelybe évtizedek óta folyamatosan befektetünk, továbbra is ott lesz, egyedülálló módon az EA SPORTS FC-ben. Ez magában foglalja a Premier League, a LaLiga, a Bundesliga, a Serie A és az MLS exkluzív partnerségeit is."

Te mióta FIFA-zol?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te mióta játszol a FIFA játékokkal?

  • 25 %
  • 25 %
  • 0 %
  • 25 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 25 %