Megvan, mi lehet a FIFA új neve

Megvan, mi lehet a FIFA új neve

Úgy tűnik megvan, mi lesz a FIFA franchise új címe, ami ismerősen csenghet a régi játékosok számára.

Az EA SPORTS ikonikus labdarúgó-sorozata 1994-es indulása óta a FIFA nevet viseli, amely a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség neve is egyben.

A kettő együtt szinonimává vált, és az évek során már elképzelhetetlenné vált a gondolat, hogy az EA elhagyja a FIFA nevet. Októberben azonban minden jel arra utalt, hogy a felek szétválhatnak.

A jelentések szerint a FIFA azt akarta, hogy az EA 2,5 milliárd dollárt fizessen ki a szerződés fenntartásáért, mivel a kiadó állítólag további jogokat akart szerezni. Ennek eredményeképpen az EA megerősítette, hogy fontolgatják az ikonikus franchise átnevezését valami másra.

Az EA SPORTS állítólag megállapodott az új FIFA névről

Most Jeff Grubb újságíró szerint megállapodtak a sorozat új nevében, amelyet a szemfülesebbek már korábban is kiszúrtak a védjegy-bejelentésekben.

„EA Sports Football Club, EA Sports FC, ez lesz a játék neve" - mondta Grubb a Giant Bomb Grubbsnax című műsorában.

„Láttam védjegyeket rá, először azt gondoltam, hogy ez csak egy játékmód, például egy online mód. Ezután körbekérdezősködtem róla... ez az, ez a név".

Az EA FC címke a FIFA franchise régi rajongói számára ismerős lehet, hiszen már korábban is használták. A név még a FIFA 15-ben bukkant fel, amikor az EA bevezette a játékba a közösségi hubot, így láthattad a barátaid aktivitását. Még a játékon belüli katalógus nevében is használták.

Bár az EA eltökéltnek tűnik a FIFA név elhagyására, valószínű, hogy a kettő közötti kapcsolat valamilyen módon megmarad, tekintve, hogy a rajongóknak nehéz lesz megszokniuk a változást.

Nem tudni, az EA mikor vezeti be az új nevet, ráadásul mivel a kiszivárgott információk szerint a FIFA 23 tartalmazni fog egy világbajnoki módot, a FIFA márkanevet ott is használniuk kell. Így akár 2024-ig is elhúzódhat az ügy.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!