Nevet válthat a FIFA videojáték!

Nevet válthat a FIFA videojáték!

Megváltozhat a legendás játék neve.

Az EA Sports lemond a FIFA licencről, és a futballjáték címét EA Sports Football Clubra változtatja. Legalábbis egy megbízható bennfentes ezt állítja, és ez egyezik a cég által tavaly benyújtott védjegybejelentéssel is.

Az EA a játékosoknak szóló üzenetben nyilvánosan is felvetette a "FIFA" név elhagyásának gondolatát, nagyjából ugyanebben az időben.

Az EA Sports Football Club, vagy EA Sports FC lesz a sportsorozat címe a jövőben - mondta Jeff Grubb bennfentes a legutóbbi GrubbSnax podcastban. Bár a hivatalos bejelentés előtt még változhat a név, a cég ezt a nevet használja a játékra.

Grubb szerint az EA a pénz miatt döntött így - a kiadó nem akarja tovább fizetni a FIFA drága licencdíjait, amikor szerintük a játékosok magáért a játékért jönnek, nem pedig a névért. Grubb azt állítja, hogy a szövetség mostantól saját játékot szeretne készíteni FIFA név alatt, bár hogy milyen fejlesztővel lépne partnerségre, azt még nem tudni.

A Polygon 2021 októberében számolt be arról, hogy az EA beadta az "EA Sports FC" védjegyet. Ugyanebben az időben az EA Sports egyik vezetője, Cam Weber egy blogbejegyzésben azt mondta, hogy „a stúdió vizsgálja az ötletet, hogy átnevezzük futballjátékainkat. Ez azt jelenti, hogy felülvizsgáljuk a FIFA-val kötött névhasználati jogokra vonatkozó megállapodásunkat, amely független az összes többi hivatalos partnerségünktől és licencünktől."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Közvetítések