Minden, amit eddig tudunk a FIFA 23-ról

Minden, amit eddig tudunk a FIFA 23-ról

Bár még távoli a FIFA 23 megjelenésének időpontja, már most sok információ szivárgott ki a következő játékról.

A FIFA 22 megjelenésekor sok szó esett arról, hogy a franchise ingyenesen játszható lesz, cross-platformot, sőt online karrier módot is tartalmaz majd.

Bár rengeteg változás történt, a FUT Champions Weekend League átalakításától kezdve a Player Career új tartalommal való megtöltéséig, mégis hiányoztak azok az óriási változások, amelyeket említettünk.

Ez felveti a kérdést: Vajon a FIFA 23 más lesz e tekintetben? Vessünk egy pillantást mindarra, ami eddig kiszivárgott.

Ingyenes lesz a FIFA 23?

Már régóta kering a pletyka, hogy az EA SPORTS arra készül, hogy a FIFA 23 lesz a sorozat első ingyenes játéka, a találgatások a FIFA 22 megjelenése körül kezdődtek.

Számos népszerű kereskedő és szivárogtató számolt be arról, hogy a következő cím ingyenessé válhat, ahogyan azt a DonkTrading egyik bejegyzésében láthatjuk.

Az EA nem kommentálta nyilvánosan ezt a kiszivárogtatást, és mivel 2021 júliusára látott napvilágot a poszt, van rá esély, hogy a tervek megváltoztak.

A FIFA-közösségen belüli pletykák akkor kezdődtek, amikor bejelentésre került, hogy egy UFL nevű ingyenes játékot terveznek, amely valószínűleg a franchise riválisa lehet.

Kiszivárgott, hogy a FIFA 23-ban elérhető lesz cross-platform

Az EA SPORTS a hírek szerint teljes körű cross-platform játékot tesz lehetővé a FIFA 23-ban, a bennfentes Tom Henderson jelentése szerint.

Február 28-án Henderson számos tervet tett közzé a közelgő megjelenéssel kapcsolatban. A korábbi játékokkal ellentétben, ahol még az azonos konzolcsaládba tartozó játékosok, pl. Xbox One és Xbox Series X|S, sem játszhattak együtt, a FIFA 23-ban teljes cross-platform játék lesz - a kiszivárgott információk szerint.

Ez azt jelentené, hogy a PlayStation, Xbox és PC játékosok egyszerre léphetnek pályára, amire eddig még nem volt lehetőség. A kiszivárgás hatalmas változásokat jelenthet az Ultimate Team piac működésében és a Pro Clubs működésében is, lehetővé téve, hogy más platformokról is szerződtethetünk embereket.

Ez az információ bővült 2022. március 23-án, amikor a neves FIFA-szivárogtató Fut Sheriff azt állította, hogy: „A cross-platformot tesztelni fogják a FIFA 22-ben. Valószínűleg nem lesz az Ultimate Teamben, de biztosan jön a FIFA 23-ban!"

Az információt Donk is megerősítette. Ő is alátámasztotta ezt a hírt, mondván, hogy a tesztelés már a FIFA 22-ben elkezdődik, a cél pedig az, hogy a FIFA 23-ban teljes értékű funkcióként jelenjen meg.

A 2022-es világbajnokság benne lesz a FIFA 23-ban?

Tavaly az Electronic Arts új női csapatokkal bővítette a népszerű Pro Clubs csapatmódot, és úgy tűnik, hogy a tartalmakra vonatkozó tervek a FIFA 23-ban tovább bővülnek.

A hírek szerint a FIFA 2022-es női világbajnokság is érkezik a következő játékba, ami azt jelenti, hogy mindenki számára exkluzív tartalmat kínálnak majd a futball legnagyobb eseményére.

Hogy ez hogyan fog kinézni, még nem tudni. Bár, mivel az EA Play bejelentésére valószínűleg valamikor a nyáron kerül sor, a rajongók számíthatnak arra, hogy idővel több információ is kiszivárog majd.

Lesz-e a FIFA 23-ban online karrier mód?

Régóta pletykáltak arról, hogy a FIFA-hoz online karrier mód is érkezik, bár ez sosem valósult meg.

A FIFA 22 megjelenése körül azonban az EA álláshirdetéseiben felfedeztek egy reménysugarat.

Egy Online Software Engineer álláshirdetést hirdettek meg, amelynek munkaköri leírásában néhány igen érdekes részlet szerepelt.

Így szólt a szöveg:

„Online szoftvermérnökként segíthetsz a hálózatos játékfejlesztő csapatunk felépítésében - legyen szó az online karriermódról, az Ultimate Teamről vagy az alapvető online rendszerekről és protokollokról. Olyan mérnököket keresünk, akik szeretnek prototípusokat készíteni és tervezni, elképesztő új funkciókat hozzáadni egy meglévő és szeretett játékhoz, és javítani a meglévő kódot"

Ez a FIFA 22-ben nem valósult meg, így elképzelhető, hogy az azutániban fog. Nos, éppen az a játék jelenik meg 2022-ben, így a karriermódot játszók bizakodhatnak.

Várhatóan még több FIFA 23-as szivárogtatás és pletyka fog felbukkanni, az EA pedig valószínűleg 2022 októberére tervezi a megjelenést. 

Kövess Minket!