Minden, amit a FIFA 23-ról már tudni lehet

Minden, amit a FIFA 23-ról már tudni lehet

Ősszel érkezik a FIFA és az EA Sports utolsó közös együttműködése.

Egyre közeledik a FIFA 23 megjelenése, így egyre több hivatalos információ, pletyka és szivárogtatás lát napvilágot róla. Most összegyűjtöttük, mi az, amit tudunk eddig az utolsó EA-FIFA kollaborációról.

Először azokat az információkat mutatjuk be nektek, amelyek már hivatalossá váltak, tehát számíthatunk rá a FIFA 23 során.

FUT Moments

Nem mindenkinek van napi 3-4 órája a játékra, pedig ők is szeretnének szórakozni és lépést tartani például a FUT-tal. Nekik lehet tökéletes választás a FUT Moments játékmód, amiről ITT olvashattok bővebben.

Az első hivatalos ratingek

Van tipped, hogy kik lesznek a legjobb játékosok az új részben? Néhány nevet máris bejelentett az EA, íme az első játékosok, akiknek megismertük hivatalos FIFA23-mas értékelésüket.

Mi a helyzet a Ronaldo - Messi párossal?

Ronaldo és Messi értékeit is bejelentették már, de sokak szerint túlságosan jószívűek volt velük az EA. Szerinted? Tényleg túl erős a két világklasszis, messze vannak már ettől a formától vagy megérdemlik a pontszámaikat?

Új anti-cheat?

Bár a FIFA esetében nem feltétlen a PC a fő platform, azért sok PC-s játékos van, akik évek óta szenvednek a csalóktól. Bizony, a FIFA sem mentes a cheaterektől, de ha minden jól megy, az EA egy új anti-cheat programmal teszi játszhatóbbá a programját. A részleteket ITT találod.

Ki lesz a játék arca?

Nem túl meglepő módon harmadik alkalommal is a Paris Saint-Germain francia támadója, Kylian Mbappé fog szerepelni a borítón, de nem egyedül. A legfrissebb szivárgások szerint egy másik világsztár is a borítóra kerülhet. A  leakek igaznak bizonyultak. Amennyiben korábban nem ismerted a borítón szereplő Sam Kerrt és pályafutását, ebben a cikkben részletesebben olvashatsz róla, hogy miként érdemelte ki a helyét a coveren.

Mikor jelenik meg a játék?

Ahogyan minden évben, szeptember végén, október elején szokott megjelenni az új játék. Ezúttal szeptember 30. a bűvös dátum.

Visszatér a Juventus

Egy nagy visszatérőt köszönthetünk majd az új játékban. A Piemonte Calciot elfelejthetjük, ugyanis a világ egyik legnépszerűbb klubja ismét a FIFA-ban fog szerepelni, és búcsút int az eFootballnak. A csapattal természetesen visszatér a logója, a felszerelése és a stadionja is. Sokáig lehetett hallani róla, végül július végén hivatalossá vált. De nem csak az olasz sztárcsapat érkezik, több új gárdát és bajnokságot, köztük egy félprofi ligát köszönthetünk majd.

Előzetes

Hosszú várakozás és különböző leakek után végre megérkezett a játék előzetese, ami az eddigi legizgalmasabb, legjobb FIFA-rész képét vetíti elénk. Az előzetesért kattints ide!

Az első öngól

Még meg sem jelent a játék, de máris óriásit hibázott az EA. Az Epic Games boltjában ugyanis, bár rövid ideig, de körülbelül 25 forintig lehetett előrendelni az Ultimate kiadást. A teljes sztoriért kattints ide.

Gépigény

Nem kellett sokat várnunk és az EA máris közölte a játék hivatalos gépigényét. Kattints ide, ha érdekel, hogy milyen van kell a FIFA 23-hoz.

A felhozatal

Az újdonságokról már olvashattál néhány sorral feljebb, egy fontos kérdést azonban csak most, július végén tisztázott az EA. Lesznek orosz klubbok a játékban? A választ itt találod.

Új csel

Egy látványos, izgalmas és nehezen levédekezhető új trükköt fedezhettünk fel az előzetesben, amely már most sok rajongó fantáziáját megmozgatta.

Gameplay trailer

Az EA kiadott egy tíz perces, részletes játékmenet videót, amelyben bemutattak néhány újdonságot, és elmagyarázták a működését.

Hibák

A játékmenet videó nagy port kavart, ugyanis az újdonságok mellett azonnal kiszúrtak a rajongók két ismerős hibát. Kellemetlen.

Pontrúgások

Szerencsére nem csak a negatívumokról szólt a trailer, részletes bemutatót kaptunk arról, hogy miként működnek majd a pontrúgások.

Karrier mód

A gameplay trailer után a megújuló karrier mód is kapott egy részletes bemutatást.

Szponzoráció

Az EA gondol a FIFA utáni időkre, és ő lesz a spanyol élvonal főszponzora.

Matchday Experience

Folyamatosan érkeznek a videón az újdonságok, a karrier módot a meccsélmény követte.

Pro Clubs

A 11 vs. 11 szerelmeseire is gondolt az EA, az a játékmód sem marad változatlanul.

Nintendó-verzió

A közösség forrong, a Nintendo Switchre érkező verzió ezúttal sem kap semmilyen fejlesztést.

Crossplay

Sokáig csak pletyka volt, hogy érkezhet a keresztjáték a FIFA 23-ba. A FIFA 22 során már tesztelhették a játékosok, majd július végén az EA megerősítette, a FIFA 23-ban lesz cross-play!

A következő oldalon azokat a híreket és cikkeket olvashatjátok, amelyek még nem váltak hivatalossá és nincsenek megerősítve.

Néhány változtatást már összeszedtünk a nyár elején, amelyek még csak bennfentesek tollából származnak, az EA nem erősítette meg őket. Az alábbiak is ebbe a kategóriába tartoznak.

Legjobb női focisták

Az már hivatalos, hogy Sam Kerr lesz a borítón. De mely játékosok kapják majd a legjobb ratingeket?

Másodlagos posztok

Változik az Ultimate Teamben a játékosok posztrendszere, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítson.

Chemistry

A FUT másik fontos változása a csapatkémiát érinti.

Messi és Benzema arca

A glitchek mellett is akadt problémája a rajongóknak: a két szupersztár, Karim Benzema és Lionel Messi arca hosszú évek óta nem frissültek, és ez a FIFA 23-ban sem változik.

Gondok

Egy bennfentes szerint hatalmas gondokkal küzd az EA, amit nem lesz egyszerű megoldaniuk.

ICON-jelöltek

Felvetettünk néhány olyan legendás játékost, akinek helye lehetne az ICON-csapatban és érdemelnének ilyen verziót.

Lemősített ICON-lapok

Néhány játékos, aki az ICON-kártyák között gyengébb ratinggel rendelkezik, Hero-verzióvá minősülhet.

Ratingek

A videóban lelepleződött, hogy a Real Madrid két sztárja Karim Benzema és Toni Kroos milyen értékeket kaphat majd.

Fejlődő FUT Heroes

A FUT Heroes visszahozott néhány olyan egykori klasszist, akikre szívesen emlékszünk vissza. Azonban a FIFA 23-ban még nagyobb jelentőséget kaphatnak, ugyanis lehetőség lesz arra, hogy fejlesszük őket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Várod a FIFA 23-t?

  • 18 %
  • 82 %