Hogyan változnak a pontrúgások a FIFA 23-ban?

Hogyan változnak a pontrúgások a FIFA 23-ban?

Az EA Sports szeretné a FIFA-sorozatot egy nagy durranással búcsúztatni. Szerinted sikerülni fog nekik?

Az EA azt ígéri, hogy a FIFA-sorozat utolsó játéka - mielőtt átnevezik EA SPORTS FC-re - nagy durranás lesz. Ennek érdekében újításokat eszközöltek a pontrúgásoknál is, hogy még nagyobb szabadságot kapjunk, ezáltal több lehetőségünk nyíljon a gólszerzésre. Igazán hasznos változtatásokat kaptunk, reméljük valóban jól működnek majd. A fejlesztők úgy fogalmaztak, hogy a teljes pontrúgás-rendszert újratervezték.

Szabadrúgások

A FIFA 23-ban a játékosok által megszokott célkereszt eltűnt, helyette egy pontosabb vonal mutatja a labda kezdeti röppályáját. A bal joystick mozgatja a vonalat, amely azt határozza meg, hogy a játékosod a kapu melyik részét célozza meg. A jobb joystickkel pedig azt tudod befolyásolni, hogy a labda mely részét találja el a játékos. Ezzel sokkal nagyobb ráhatásunk van a labda röppályájára, az ügyesebb vagy gyakorlottabb játékosok pedig sokkal több lehetőséget kapnak arra, hogy gólt szerezzenek. Ahogy tavaly, most is megnyomhatod a lövés gombot, mielőtt a játékos lába találkozik a labdával, hogy a lövés még pontosabb legyen. Ha azonban ezt rosszul időzíted, a lövés valószínűleg a léc fölé szállni. Ezzel együtt természetesen nem maradhatott el a válasz védőoldalról sem. Az utóbbi években egyre népszerűbb és gyakoribb trend volt, hogy egy játékos befekszik a sorfal mögé, ezzel blokkolva a lapos lövéseket. A FIFA 23-ban már ezt mi is meg tudjuk tenni. Ezen felül ugyanezt a rúgás-mechanikát követve változtak a szögletek is.

Büntetők

A tizenegyeseknél is arra törekedtek, hogy a valóságra jobban hasonlítson, sokkal ösztönszerűbb legyen. Ezáltal jobban átérezhetjük azt a nyomást, ami nehezíti a büntetők értékesítését. A lövés előtt a labda körül jelenik meg egy köralakú jelző, amely folyamatosan változtatja a méretét. A kör mozgásának sebessége attól függ, hogy a büntető végrehajtója mennyire ügyes a büntetőrúgásban, és milyen jelentős pillanatról van szó. Például egy szétlövés döntő tizenegyese nehezebb lesz, mint egy vigaszgól 4-0-s hátránynál. Amennyiben jól időzíted a rúgást (akkor kell lőni, amikor a kör a legkisebb), sokkal pontosabban lövi el a játékosod a labdát. Ennek köszönhetően nagyobb erővel vállalhatod el ezeket a lövéseket. Azonban nem lehet sokat bámészkodni és célozni, mert az erre rendelkezésre álló idő jelentősen csökkent. A lövés lenyomva tartása indítja el a felfutást, valamint eldönti, hogy mennyi erőt használunk. A játékosoknak ezután a bal joystickkel irányíthatjuk a célzást.

A videóban - amelyben több hibát is felfedeztek a játékosok - az ezzel kapcsolatos részleteket a a hetedik és nyolcadik perc között, a „Set Pieces" résznél láthatjátok.

Az EA és a FIFA most működik együtt utoljára, jövőre külön utakon folytatják. Hogy a szakítás pontosan melyik félt viseli majd meg jobban, azt egyelőre nem tudni, csak találgatni lehet. Ahogy arról is, hogy kihez kerülhetnek majd a FIFA jogok

Minden további, FIFA 23-mal kapcsolatos hírt itt találsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Mit vársz, javulni fognak a pontrúgások?

  • 100 %
  • 0 %