Hivatalos! Visszatér a Juventus a FIFA 23-ba

Hivatalos! Visszatér a Juventus a FIFA 23-ba

Három év után visszakapja nevét, logóját és stadionját és felszerelését a torinói sztárcsapat.

Már régóta lehetett tudni, de most hivatalossá vált, hogy az olasz élvonalbeli Juventus 2019 óta először fog megjelenni teljes licenccel az EA Sports futball-szimulátorában. A sztárklub és a Konami exkluzív együttműködése véget ért. Ez azt jelenti, hogy visszatér a Juventus neve, felszerelése és logója, valamint a klub hazai pályája, az Allianz Stadion, ami hiányzott a FIFA 20, 21 és 22-ből is. A korábbi játékos Claudio Marchisio FUT Hero-ként kerül be a játékba, a csapat jelenlegi játékosa, Dušan Vlahović pedig a játék nagykövete lesz.

„Izgatottak vagyunk, hogy a Juventusszal való exkluzív partnerség révén megerősíthetjük mély elkötelezettségünket az olasz futball iránt" - mondta David Jackson, az EA Sports FIFA márkáért felelős alelnöke. „Ez a fenomenális klub nagyon sokat jelent nekünk és a szurkolóinknak, és lehetővé teszi az EA SPORTS számára, hogy továbbra is a lehető leghitelesebb és legátfogóbb interaktív futballélményt nyújtsa a FIFA 23-ban és azon túl."


Egyelőre nem világos, hogy az elválás mit jelent majd a Konami és az eFootball sorozat számára, amelynek jelenleg a Juventus az egyik fő partnerklubja. Tekintettel arra, hogy az eFootball már nem éves részekből áll, hanem egyetlen, folyamatosan fejlődő, ingyenesen játszható futballjáték, a Konami számára némileg zűrösebbnek bizonyulhat a csapat eltávolítása a játékból, amennyiben az EA „exkluzív" megállapodása ezt megköveteli.

Az EA és a FIFA most működik együtt utoljára, jövőre külön utakon folytatják. Hogy a szakítás pontosan melyik félt viseli majd meg jobban, azt egyelőre nem tudni, csak találgatni lehet. Ahogy arról is, hogy kihez kerülhetnek majd a FIFA jogok.  Ezzel lehet, hogy az EA fog nevetni a végén, ugyanis az tartja versenytársai előtt, hogy több száz licencelt csapattal rendelkezik a világ minden tájáról. Hiába válnak tehát el a FIFA és az EA útjai jövőre, a játékfejlesztő mégis egy nagyhalat tudott magához visszacsábítani, ami nagy fegyvertény lehet a jövőben.

A FIFA 23 gyűjtőcikkét itt találod.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a Juventus megnyeri a 2022/23-as Serie A-t?

  • 75 %
  • 25 %