FIFA: Minden újítás és változtatás, amire a számíthatunk a FIFA 23-ban

FIFA: Minden újítás és változtatás, amire a számíthatunk a FIFA 23-ban

Összefoglaló arról, hogy mi várható a FIFA 23-ban.

Egyre közeledik a FIFA 23 megjelenése, így egyre több információ, pletyka és szivárogtatás lát napvilágot róla. Most összegyűjtöttük, mi az, amit tudunk eddig az utolsó EA-FIFA kollaborációról.

Cross-play

Az EA SPORTS a hírek szerint teljes körű cross-platform játékot tesz lehetővé a FIFA 23-ban, a bennfentes Tom Henderson jelentése szerint.

Február 28-án Henderson számos tervet tett közzé a közelgő megjelenéssel kapcsolatban. A korábbi játékokkal ellentétben, ahol még az azonos konzolcsaládba tartozó játékosok, pl. Xbox One és Xbox Series X|S, sem játszhattak együtt, a FIFA 23-ban teljes cross-platform játék lesz - a kiszivárgott információk szerint.

Ez azt jelentené, hogy a PlayStation, Xbox és PC játékosok egyszerre léphetnek pályára, amire eddig még nem volt lehetőség. A kiszivárgás hatalmas változásokat jelenthet az Ultimate Team piac működésében és a Pro Clubs működésében is, lehetővé téve, hogy más platformokról is szerződtethetünk embereket.

Ez az információ bővült 2022. március 23-án, amikor a neves FIFA-szivárogtató Fut Sheriff azt állította, hogy: „A cross-platformot tesztelni fogják a FIFA 22-ben. Valószínűleg nem lesz az Ultimate Teamben, de biztosan jön a FIFA 23-ban!"

Az információt Donk is megerősítette. Ő is alátámasztotta ezt a hírt, mondván, hogy a tesztelés már a FIFA 22-ben elkezdődik, a cél pedig az, hogy a FIFA 23-ban teljes értékű funkcióként jelenjen meg.

Világbajnokság

Visszatérnek a világbajnoki tartalmak is. Pontosan nem tudjuk még, hogy milyen formában, de a 2022-es katari vb biztosan szerepelni fog a FIFA 23-ban.

Tavaly az Electronic Arts új női csapatokkal bővítette a népszerű Pro Clubst, és úgy tűnik, hogy a tartalmakra vonatkozó tervek a FIFA 23-ban tovább bővülnek.

A hírek szerint a FIFA 2022-es női világbajnokság is érkezik a következő játékba, ami azt jelenti, hogy mindenki számára exkluzív tartalmat kínálnak majd a futball legnagyobb eseményére.

Online karrier mód

Régóta pletykáltak arról, hogy a FIFA-hoz online karrier mód is érkezik, bár ez sosem valósult meg.

A FIFA 22 megjelenése körül azonban az EA álláshirdetéseiben felfedeztek egy reménysugarat.

Egy Online Software Engineer álláshirdetést hirdettek meg, amelynek munkaköri leírásában néhány igen érdekes részlet szerepelt.

Így szólt a szöveg:

„Online szoftvermérnökként segíthetsz a hálózatos játékfejlesztő csapatunk felépítésében - legyen szó az online karriermódról, az Ultimate Teamről vagy az alapvető online rendszerekről és protokollokról. Olyan mérnököket keresünk, akik szeretnek prototípusokat készíteni és tervezni, elképesztő új funkciókat hozzáadni egy meglévő és szeretett játékhoz, és javítani a meglévő kódot"

Ez a FIFA 22-ben nem valósult meg, így elképzelhető, hogy az azutániban fog. Nos, éppen az a játék jelenik meg 2022-ben, így a karriermódot játszók bizakodhatnak.

Chemistry változtatás

A jelenlegi rendszerben két játékos között az alábbiak alapján alakul a kémia:

 • Dead Link – "halott kapcsolat": ha két játékos különböző nemzetből, ligából és klubból származik rendelkezik (piros)
 • Weak Link – "gyenge": ha két játékos azonos nemzetből vagy ligából származik (sárga)
 • Strong Link – "erős": ha két játékos ugyanabban a klubban játszik vagy közös bajnokságból és nemzetből származik (zöld)

Mindenesetre most úgy úgy tűnik, hogy ez a szisztéma megváltozik az EA Sports utolsó FIFA névre keresztelt – és egyben 23-as számmal ellátott – játékában. 2024-től egyébként EA Sports FC néven folytatja a sorozat a partneri szerződés felbontását követően. Szóval a kémia az elég szépen módosul, méghozzá az alábbiak szerint:

 • Minden nemzet/liga működik minden másik nemzettel/ligával
 • A kémiát csillagok váltják fel
 • Egy csapat maximum 3 csillagos lehet

Másodlagos posztok

Megváltoznak kicsit a pozíciók is az Ultimate Teamben. Minden játékosnak lesz egy meghatározott elsődleges posztja, valamint egy másodlagos, ahol még szintén jól érzi magát. Ahhoz, hogy erre a másodlagos pozícióra válthass egy általános pozíciómódosító kártyát kell felhasználniuk, amiket packokból nyithatnak vagy a piacon vehetik meg, ahogy most is. Ezzel a változtatással nagyobb teret engednek a játékosoknak, mert például egy szélső is játszatható centerként vagy fordítva anélkül, hogy statokat vesztene.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!Melyik újítást várod leginkább?

 • 0 %
 • 100 %
 • 0 %
 • 0 %
 • 0 %