K&H MNEB HPCL S12: Hibátlan hétvége után közel kerülhet a listavezető a címvédéshez

K&H MNEB HPCL S12: Hibátlan hétvége után közel kerülhet a listavezető a címvédéshez

Az oltári nagy kavarodást követően a Puskás Akadémia élre ugrott a K&H MNEB HPCL 12. szezonjában, és ha ezen az estén jól szerepelnek újabb módon írhatnak történelmet.

A K&H MNEB HPCL idei szezonjában is a legfontosabb jellemzője egy bajnok aspiráns csapatnak a kiegyensúlyozott játék és a hullámvölgy minimalizálása. Úgy tűnik, hogy ez megint a Puskás Akadémiának sikerült a legjobban, mert bár néhány pontot azért elhullajtottak az útjuk során, most mégis visszaverekedték magukat az első helyre. Ez pedig annak köszönhető, hogy a nagy ellenfelek sorban buktak el az előző hetekben a legfontosabb mérkőzéseik során, illetve az élmezőnyben is  történ egy szép körbeverés.

Mindenesetre most a TrollFocinak egy olyan időszak jön, amikor már nem fér bele a pici hiba sem, ha végre fel szeretnének érni a csúcsra. Hiába sikerült új játékrendszert találniuk és ezzel két nagy rangadót is nyerniük, utána nem jött ki a lépés és ez bizony a második helyre való visszaesést jelentette számukra. Most a Hajdúnánás ellen kezdhetik meg a felzárkózást, de remélhetőleg a tét nem nyomja agyon őket, mivel a 12 megszerezhető pontból most már egyet sem bukhatnak el, különben esélyük sincs ledolgozni a 3 pontos hátrányukat. Az odavágón kikaptak tőlük, így nem lesz ez olyan egyszerű feladat. 

A folytatásban egy középmezőnybeli rangadót lehet majd látni, aminek igazából a presztízsen kívül már nincs nagyon tétje. Akár a ZTE, akár a DVTK gyűjti be a 3 pontot, maximum 1-2 helyet javíthatnak, de számottevően nem befolyásolja a helyzetüket, hiszen elég szilárd pozíciót hoztak össze az elmúlt fordulók alatt. Talán egy fokkal magabiztosabb lehet az előző 2:0 után a ZTE, illetve az elmúlt öt meccsükből négyet megnyerve most is méltán pályázhatnak a 3 pontra.

Az este fénypontja alighanem a listavezető Puskás és a harmadik helyezett Honvéd párharca lesz. A két csapat között jelenleg 4 pont a különbség, és ebből leszűrhető, hogy utóbbi együttesnek az egyetlen lehetősége, ha két vállra fektetik a cím védésre készülő Puskást. Nem kis kihívást jelent majd ez, mert jelenleg nem véletlenül kerültek újra az első helyre. A megingást követően – elbukták a TrollFoci elleni rangadót és kétszer ikszeltek egymás után – elég gyorsan megtalálták a felfelé vezető utat, hiszen zsinórban azóta mind az öt összecsapásukat megnyerték. Arról nem is beszélve, hogy 18 meccsből Stelcz Marci 18 találattal a második a gólvágók között, míg Antal Ricsi 10 gólpasszával a legjobb a mezőnyben, de a védők között is egy Puskás játékos viszi a prímet. Bakos Attila a TrollFocis Kelő Gergellyel holtversenyben a legtöbb labdát szerzi meccsenként. Bár nem az egyéniségek nyerik végül a bajnokságot, de a remek csapategység mellé ez fontos tényező lehet, miközben a Honvéd igyekszik összekaparni magát. Az MTK-s zakót követően kezdenek kijönni a rossz sorozatukból, de az igazi mérföldkő csak most következik számukra. Sikerült már legyőzniük a Puskást, tehát nem lenne számukra újdonság, a kérdés csak az, ekkora tét mellett is képesek-e ezt megtenni?!

Az este folyamán a Puskásnak lesz még egy kemény találkozója, mivel az MTK is bejelentkezett ellenfélnek. Köpött már bele mások levesébe is idén a kék-fehér alakulat, és legutóbb is csak 1:0-s vereséget szenvedtek a címvédésre készülő alakulattól, így nehéz kiszámítani mi lesz a végeredmény. Talán ha a Puskás a Honvéd elleni 3 ponttal érkezik, akkor nem kérdés, hogy lefociznak bárkit, akik velük szembe jönnek, de ha kedvezőtlen eredmény születik az előző meccsen, akkor itt elképesztő drámára is sor kerülhet.

A tabella 8 játéknapot követően:

A K&H MNEB HPCL 12. szezonjának tizedik játéknapjából közvetített mérkőzések menetrendje - június 12.:

20:00 TrollFoci-Hálószaggató eSport - Hajdúnánás FK - Goolasso
20:30 ZTE FC eSport - DVTK e-Sport
21:00 Puskás Akadémia eSport - HELL Honvéd
21:30 MTK Budapest eSport - Puskás Akadémia eSport

A K&H MNEB HPCL mérkőzéseit élőben lehet megtekinteni az Esport1 Facebook, illetve Youtube vagy Twitch csatornáján este 8 órától!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!