A reset és a dráma után aranygól döntött az MNEB EA FC 24 Masters fináléjában

A reset és a dráma után aranygól döntött az MNEB EA FC 24 Masters fináléjában

Ennél izgalmasabb döntőt aligha láthattunk volna az MNEB EA FC 24 Masters Invitational utolsó, mindent eldöntő párharcában.

Egy hosszú selejtezősorozatot követően, amelynek része volt a tavaszi és nyári szezon alapszakasza, valamint rájátszása, illetve az Országos Gaming Expo is, kialakult az Invitational hat fős mezőnye. A pontgyűjtést követően a versenysorozat legnagyobb pénzdíjazású szakaszában már csak az alábbi játékosoknak maradt esélye az első helyre: ven_balazs, DVSC_GrislyJam, Kettnair15, ivanyiaron8, Sero, és HorvathG.

Az elmúlt időszak két legsikeresebb játékosa, Áron és Balázs pályázott a legnagyobb eséllyel a bajnoki címre, hiszen a legutóbbi kiírásokat rendre ők húzták be. Balázs megnyerte az OGEX-et és a tavaszi szezon rájátszását, míg Áron pedig a nyári playoffban bizonyult a legjobbnak. Ilyenkor azonban már nehéz kiszámítani, hogy valójában ki futhat be elsőként. Ők ketten egyébként erőnyerőként már a felső-ági elődöntőben várták az ellenfeleiket. A negyeddöntőben viszont két párharcot is rendeztek. Előbb GrislyJam játszott Kettnairrel, majd Sero HorvathG-vel.

Kettnair nagyszerű játékkal megnyerte 3:1-re ugyan az első meccsét, de a visszavágón 3:1-es hátrányból végül 3:0-ára nyert a debreceniek fiatal esportolója, és továbbjutott. Ezután Sero egyetlen találattal múlta csak felül ellenfelét, így HorvathG is lepottyant a vígaszágra. Innen kezdődött az ő kalandja, de előbb még a felső-ágon is óriási küzdelem zajlott. Balázs kettős győzelemmel jutott tovább, Áron pedig egy rendkívül szoros oda-visszavágót nyert meg. A nagydöntőnek is beillő összecsapás kettejük között pedig végül egy 3:3-as döntetlen után Balázs 2:1-es sikerével ért véget.

Ezeket olvastad már?

Az alsó-ágon eközben elindult HorvathG diadalmenete. Zsinórban három ellenfelét is elintézte, először GrislyJamet ütötte ki 9:2-es eredménnyel, majd Kettnairt búcsúztatta 8:4-gyel, végül pedig Áron ellen meglepetésre szintén gólgazdag meccseken jutott túl – 8:3-ra verte meg végül. Visszaverekedte tehát magát a fináléba, ahol elképesztően jól játszott, és az első párharc után resetelte az ágrajzot, így egy második BO2-re is szükség volt a bajnoki cím eléréséhez a játékosoknak. A két találkozót követően, amelyben a 78. percben született meg az egyenlítő találat, végül csak aranygóllal dőlt el az aranyérem sorsa.

A finálé végeredményei:

  • ven_balazs 0:2 HorvathG
  • ven_balazs 2:1 HorvathG
  • Összesített eredmény: 2:3 -> reset
  • ven_balazs 4:3 HorvathG
  • ven_balazs 3:4 HorvathG
  • Összesített eredmény: 7:7 -> aranygóllal Balázs nyerte meg a nagydöntőt.
  1. helyezett: ven_balazs (400 ezer forint)
  2. helyezett: HorvathG (200 ezer forint)
  3. helyezett: ivanyiaron8 (100 ezer forint)

Kövess Minket!



Gamer szótár