K&H MNEB R6S: Bitang nagy fordítás után címet védett a WiLD ötöse

K&H MNEB R6S: Bitang nagy fordítás után címet védett a WiLD ötöse

Amikor már úgy tűnt, hogy a harmadik pályán szépíthet és felzárkózhat a Békéscsabai E-sport Egyesület, akkor jött STRiKe és véget vetett az álmaiknak.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság powered by K&H alighanem három dolog miatt is emlékezetes marad. Az egyik, hogy a fináléban egy új csapatot köszönthettünk, miközben úgy sikerült eljutnia a döntőig a Békéscsabai E-sport Egyesületnek, hogy az alapszakaszban csak az ötödik helyet érték el. A másik, hogy először a bajnokság történetében egy gárda meg tudta védeni a címét, a WiLD ugyanis a tavaszi Masters-et követően az őszit is behúzta, így egymás után kétszer is bajnoki címet ünnepelhettek. A harmadik pedig, hogy ilyen kiélezett csatában STRiKe nem mindennapit villantott, 5:5-nél ugyanis, jött, látott, lőtt és 'ace-elt'.

Ezeket olvastad már?

A fináléban a BEE és a WiLD Borderen eshetett egymásnak, de meglepően simára sikeretett az első felvonás, hiszen gyakorlatilag gond nélkül húzták be a vadak 7:2-re a meccset. A folytatásban azán Bankon már sokkal kiélezettebb volt a küzdelem, de végül hiába a BEE minden erőfeszítése, egyszerűen ez sem volt elegendő, a WiLD a 3:3-as félidőt követően egy betonvédelmet állított össze és végül megnyerték a mapot. A harmadik felvonás aztán igazi parázs hangulatot hozott, és úgy tűnt a BEE-nek lehet keresnivalója a szépítést illetően, támadó oldalon 5:1-re elhúztak, de nagy meglepetésükre ez sem volt elegendő. A WiLD hibátlanul teljesítette a második félidőt, miközben 5:5-nél STRiKe összehozott még egy ace-t is. Az utolsó körben aztán egy rusht láthattunk a WiLD-tól és ez meg is hozta az eredményét, alig egy perc telt el a meccsből, amikor már lekerült a defuser, és mivel ezt nagy csata árán ugyan, de meg tudták védeni, diadalmaskodtak a Chalet-en is.


A képen a WiLD aranyérmes együttese – balról jobbra: Zodiac, STRiKe, DogeFather, Delyii, Raiden

A döntő végeredménye:

WiLD MultiGaming 7:2 Békéscsabai E-sport Egyesület (Border)

WiLD MultiGaming 7:4 Békéscsabai E-sport Egyesület (Bank)

WiLD MultiGaming 7:5 Békéscsabai E-sport Egyesület (Chalet)

A 3. helyen az Illés Akadémia Spirit végzett, mögöttük a tavaszi döntős, Spirit Gaming zárt. Az 5-6. helyen pedig a Firebird eSport és a Budapest Five végzett, a MetaTensei Esports, valamint Delta Syndicate kiesett az első osztályból.

Kövess Minket!



Gamer szótár