R6S MNEB: 4 csapat maradt versenyben az Őszi Masters fináléjában

R6S MNEB: 4 csapat maradt versenyben az Őszi Masters fináléjában

Az alapszakasz és a helyosztókat követően kialakult a négyes döntő, melynek a végén kiderül ki lesz az őszi szezon bajnoka.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság powered by K&H idei kiírásában másodszor szerepel már a Rainbow Six: Siege, és a tavaszi Masters után ősszel is egymásnak feszülhettek hazánk legjobb együttesei. Az alapszakasz során oda-visszavágós rendszerben minden csapat megmérkőzött egymással, és a győzelem 3, a hosszabbításos siker 2, a hosszabbításos vereség 1, míg ha valakit szimplán legyőznek, akkor pont nélkül zárja a párharcot.

Az alapszakasz első két helyezettje rögtön bejutott a final fourba, tehát a legjobb négy közé. A harmadik és hatodik helyezettek egy további összecsapás során biztosíthatták a helyüket a négyes döntőben. Az őszi szezon során az Illés Akadémia Spirit és a WiLD MultiGaming teljesített a legjobban, ez a duó ugyanis toronymagasan végzett a többiek előtt. Érdekesség, hogy a kettejük küzdelméből mindkét esetben a WiLD került ki győztesen (7:2 | 7:4). A tabelláról leolvasható, hogy a Spirit Gaming a Budapest Five-al, míg a FireBird Esports a Békéscsabai E-sport Egyesülettel küzdhetett meg a továbbjutásért.

A helyosztók során a Spirit és a BEE is magabiztos diadalokat aratott és ezzel csatlakozott az Illés Akadémia Spirithez és a WiLD-hoz.

Spirit Gaming 7:3 Budapest Five (Club House)
Spirit Gaming 7:3 Budapest Five (Kafe Dostoyevsky)

FireBird Esports 2:7 Békéscsabai E-sport Egyesület (Chalet)
FireBird Esports 4:7 Békéscsabai E-sport Egyesület (Oregon)

Két pályát egyébként sokkal több esetben választottak a felek, mint a többit. Chalet 17-szer, Clubhouse pedig 15 esetben ment át a rostán. Eközben a WiLD eddig keretbe foglalta az MNEB-et, miután az első szezont követően az ötödiket, vagyis a tavaszi Masters is megnyerték. Hazánkban nem sok olyan szervezet van, amely képes ilyen kiemelkedő és egyenletesen jó teljesítményre, még akkor is, ha azért az egyes esztendőkben nem ment úgy a játék nekik, mint most. A legutóbbi győztes ötös (DogeFather, StriKe, Lino, Roky, Zodiac) némileg megváltozott (DogeFather, StriKe, Raiden, w1oza, Zodiac), az viszont most is borítékolható, hogy az első hely egyik legnagyobb várományosa ismételten a vad ötös.

A héten pedig a rájátszás is megkezdődik, és a menetrend az alábbiak szerint alakul:

  • Illés Akadémia Spirit vs Békéscsabai E-Sport Egyesület – október 21. szombat 16:00
  • WiLD MultiGaming vs Spirit Gaming – október 23. hétfő 18:00
  • Bronzmérkőzés – október 25. szerda 18:00
  • Döntő – október 27 vagy 28.

A mérkőzéseket élőben követhetike a twitch.tv/esport1tv oldalán.

Kövess Minket!



Gamer szótár