Megújul a Karrier mód is a FIFA 23-ban

Megújul a Karrier mód is a FIFA 23-ban

Az Ultimate Team mellett szoktál játszani más játékmódokkal is?

A játékosok minden évben várják, az Electronic Arts mivel rukkol elő a karrier módot illetően, hogy a játék tartósan érdekes maradjon. Jelenleg elég nagy gondja ennek a játékmódnak, hogy nagyon könnyen be lehet jutni akár egy top csapat kezdőjébe, és korán megnyerni mindent. Emiatt viszont hamar elveszik a motiváció. Ráadásul a lehetőségeink tárháza sem túl széles, bőven lenne olyan funkció még, ami színesebbé tenné. Itt olvashatsz pár ötletet. 

Sokáig arról is volt pletyka, hogy érkezhet egy online karrier mód. Még tavasszal mi is beszámoltunk arról, hogy a FIFA 22-höz kerestek olyan munkatársat, aki ebben tud segíteni. Ez a mostani játékban nem valósult meg, így bízhattunk benne, hogy majd a FIFA 23-ban elérhetővé válik. Azonban nem jön ez az újítás idén sem. Egy szivárogtató szerint az EA-nek vannak ilyen tervei, de inkább azt fontolgatja, hogy az online karrier módot önálló, ingyenesen játszható játékként adja ki. A FutZone azonban elismerte, hogy a projekt megvalósulásának esélye „csekély".

De milyen újdonságok érkeznek?

Az EA egy rövid trailerben (amit lentebb meg tudtok tekinteni) magyarázza el az újdonságokat.

  • Személyiség a játékosoknak (csak játékos karrier)
  • Játszható összefoglaló (játékos és menedzser karrier)
  • Új menü (játékos és menedzser karrier)
  • Dynamic moments (játékos és menedzser karrier)
  • Átigazolások elemzése (csak menedzser karrier)
  • AI taktikák (játékos és menedzser karrier)
  • autentikus menedzserek (csak menedzser karrier)

Az EA szeretné, hogy még jobban tudjunk kötődni a játékosunkhoz, ezért kap valamiféle személyiséget. Az elején kiválaszthatjuk, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a három opció közül. Azonban a viselkedésünk mind a mérkőzésen, mind a magánéletben befolyásolja ezt (ugyanis lehetőségünk lesz rengeteg olyan tevékenységet kipróbálni, ami nem futballal kapcsolatos), és elviheti egy másik irányba is. A Maverick a pályán és azon kívül is a sztárságra és az egyéni sikerekre törekszik. A Virtuózok nagyon képzettek és inteligensek, és az improvizáció, a kreatív megoldások jellemzik. A Heartbeat a csapat lelke és vezére, aki segíthet vesztes meccseket megfordítani, és az öltözőben is követendő példa. Ahogy haladunk előre az egyes személyiségjegyünkben, staterősítéseket oldhatunk fel.

A következő nagy újítás a játszható highlightok. Amennyiben nincs időnk lejátszani a meccset, de nem teljesen szeretnénk a szimulációra hagyatkozni, most lehetőségünk van befolyásolni a mérkőzés legfontosabb pillanatait, ami bekerülne az összefoglalóba.

A menü is megváltozik, a fejlesztők azt ígérik, így átláthatóbb lesz, így élvezhetőbbé válik a játékmód.

A teljesebb élmény érdekében mostantól rengeteg rövid cutscene-t kapunk. A karrierünket érintő érdekes szituációkat mostantól vizuálisan is látjuk, például egyes interjúkat, ha mi igazolunk valahova, vagy a mi csapatunkhoz érkezik egy sztár, stb.

Mostantól kapunk a játéktól egy visszajelzést, hogy hogyan teljesítettünk az átigazolási ablakban. A rendszer megmutatja, hogy fejlődtünk ebben, az igazolások hova illenek be a csapatba, illetve hol tudunk jobb feltételeket kiharcolni a jövőben, például miként vásároljunk olcsóbban vagy adjunk el drágábban.

Javul a számítógép által vezérelt csapat is. Sokkal tudatosabb és szervezettebb lesz, valamint hatással lesz rá a mérkőzés alakulása. Például ha hátrányban van, valószínűleg támadóbb szellemben játszik majd, és a cseréit is ehhez igazítja.

Végül a menedzserek is kapnak egy újítást. Mostantól az egyik sztáredző bőrbébe is bújhatunk, például Thomas Tuchelébe. A kinézetüket személyre szabhatjuk, és bármely klubban irányíthatjuk őket. Legyen az akár a mostani (esetében Chelsea), egy másik létező csapat vagy épp egy olyan klub, amit mi hoztunk létre. 

Összességében pozitív változásokat kapunk, reméljük tényleg változatosak lesznek, és olyan hatással lesznek a játékra, hogy tovább élvezhető maradjon és ne fulladjon unalomba.

Minden további, FIFA 23-mal kapcsolatos hírt itt találsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked tetszik a megújult Karrier mód?

  • 25 %
  • 75 %