Már a FIFA utáni időkön dolgozik az EA Sports

Már a FIFA utáni időkön dolgozik az EA Sports

Az EA nem áll meg, tovább terjeszkedik és készül a FIFA után érára.

Az EA nagy erőkkel készül a FIFA utáni időkre. Tavasszal bejelentették, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel élválnak útjaik, és a most ismert futballszimulátor EA Sports FC néven folytatódik. Hogy a szakítás pontosan melyik félt viseli majd meg jobban, azt egyelőre nem tudni, csak találgatni lehet. Ahogy arról is, hogy kihez kerülhetnek majd a FIFA jogok.

Az alapján, hogy milyen lépéseket tett az Electronic Arts, nehéz ellenük fogadni. A licencportfóliójuk több, mint 19 000+ játékost, 700+ csapatot, 100+ stadiont és 30 ligát tartalmaz. Ez magába foglalja az exkluzív együttműködést a Premier League-gel, a LaLiga-val, a Bundesligával, a Serie A-val, az MLS-szel – és még sok másik bajnoksággal is. Most a spanyol bajnoksággal még szorosabbra fűzték a viszonyt, ugyanis a Santandert váltva az EA Sports lesz a LaLiga főszponzora a 2023/24-es idénytől!

Átveszi a liga névhasználati jogait, az ötéves szerződés értéke pedig a hírek szerint 205 millió dollár körül lesz. Az EA állítólag a szurkolóknak szánt tartalmakon is együtt fog dolgozni a LaLigával, de konkrétumok nincsenek arról, hogy ez mit jelent majd a játékban. Lehetséges, hogy az összes első osztályú csapat stadionja szerepel majd.

A jövőjét úgy tűnik bebiztosítja az EA, amivel erősen sarokba szorítja a botrányt botrányra halmozó sportszervezetet.

Minden további, FIFA 23-mal kapcsolatos hírt itt találsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted az EA kerül ki győztesen a FIFA-val való szakításból?

  • 25 %
  • 75 %