Senki ne keresse az orosz válogatottat és csapatokat a FIFA 23-ban

Az előző játékban nem sokat teketóriáztak, így nem meglepő, hogy most sem kegyelmeztek a keleti országnak.

A háború kitörése után az EA az elsők között volt, akik a virtuális térben szankcionálták az inváziót megindító Oroszországot, jelen esetben ez azt jelenti, hogy kivették a játékukból az orosz nemzeti és klubcsapatokat. Sokáig nem is váratott magára az infó, hogy a FIFA 23 kapcsán sem lesznek elnézőbbek, így tehát a következő epizódban sem kapnak helyet.

Maga a kiadó erősítette meg ezt a hírt, hogy a FIFA 23-ban a játékosok hiába is keresik az orosz válogatottat vagy a bajnokság együtteseit.

Az EA Sports megerősítette, hogy a FIFA 23-on nem szerepelnek orosz csapatok, ami azt jelenti, hogy az orosz válogatott és az orosz klubok hiányoznak a futballmeccsről

Az Eurogamernek adott nyilatkozatában az EA arról számolt be, hogy ők szolidaritást mutatnak az ukrán néppel kapcsolatban, és mint oly sokan mások is a futball világában, békére és az ukrajnai invázió befejezésére szólítják fel Oroszországot. A FIFA-nál és az UEFA-nál meglévő partnereinkkel összhangban az EA Sports arra a döntésre jutott újfent, hogy nem rakják bele a soron következő sportjátékukba az orosz válogatottat, illetve az orosz klubokat.

Ez az csak egy része volt az EA intézkedéseinek. Az elmúlt hónapokban ugyanis Ukrajna megszállását követően a cég leállította játékainak értékesítését Oroszországban és Fehéroroszországban, beleértve a FIFA Ultimate Team módot is. Az összes Oroszországgal kapcsolatos tárgyat eltávolították a FUT-ból, bár azok a játékosok, akiknek már volt a birtokában ilyen tárgy, megtarthatták azokat. Ha esetleg kíváncsi lennél, hogy miként sikerült az EA kedvcsinálója a FIFA 23 kapcsán, akkor a korábbi cikkükben lévő trailerben magad is megnézheted, hogy mit kínál az idei epizód.

Ha te is tűkön ülve várod az új FIFA-t, kövesd gyűjtőcikkünket, ahol egy helyen találsz meg minden fontos információt a FIFA 23-ról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!