Ronaldo és Messi is igazán átadhatta volna már a stafétát

Ronaldo és Messi is igazán átadhatta volna már a stafétát

Persze ez nem az ő hibájuk, nem ők adták a saját ratingjeiket.

Tegnap megkaptuk a legjobb 23 játekos ratingjét a FIFA 23-ban így a sok szivárogtatás, találgatás és pletyka után végre hivatalos pontszámokat is láthatunk. De mindenki azt kapta amit megérdemelt? Ebben már nem vagyok olyan biztos. 

Már augusztusban sejtettük, hogy gyengülni fog a portugál, akkor én is, és ti is a szavazatok 80%-a alapján úgy gondoltátok, hogy még ez is sok neki. Ezt most is tartom, a 37 esztendős MU-sztár már tavaly sem játszott különösebben jól, ugyan 18 gól jól mutat, de nem volt konzisztens, a védekezésben konkrétan használhatatlan volt, miközben aránytalanul sok lövést vállalt. Idén már a csapatból is kiszorult Ronaldo, hat meccsen 0 gól és gólpassz fűződik a nevéhez, mindössze egyszer kezdett, 38%-ban van a pályán a teljes játékidőnek.  Ez alapján a 90-es rating messze túlzó, még akkor is, ha a neve, és elért eredményei miatt jogos a felé tanúsított tisztelet. 

Hasonló a helyzet Lionel Messinél is. A hétszeres aranylabdás játékosnál hasonló visszaesést tapasztalhattunk az előző idényben. 2020/21-ben egy erősebb bajnokságban, a ligán belül gyengébb csapatban 30 gólt és 11 gólpasszt jegyzett. Tavaly a Franciaországban messze kiemelkedő PSG-ben mindössze 6/15 volt ezen mérlege. Egyértelmű és jelentős visszaesés még úgy is, hogy új környezetbe került, de a támadó trióban csak Mbappéval kellett megtalálnia a közös hangot, hiszen Neymarral évekig sikeresen játszottak együtt Barcelonában.

A másik oldalról, úgy gondolom, a tavalyi éve után Salah is kaphatott volna 91-es ratinget, valamint Haaland 88-át is kevésnek tartom. Az tetszik, hogy nem lett kiemelve egy játékos sem, sokáig pletykálták, hogy Mbappé 92-es lehet. Közrejátszhatott abban az, hogy ez mégsem így alakult, ahogyan az elmúlt hónapokban viselkedett. Benzema zseniálisan játszott, megérdemelt, hogy az elitbe került, ugyanígy De Bruyne és Lewandowski is tökéletes helyen van: a legjobbak legjobbjai között.

Ha lemaradtál eddig a FIFA 23-mal kapcsolatos hírekről, kattints gyűjteményünkre, ahol egy helyen találod meg az összes fontos infót és hírt a játékról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megérdemli Ronaldo és Messi a ratingjét?

  • 100 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %