FIFA 23: Mire számíthatunk a taktikák terén?

FIFA 23: Mire számíthatunk a taktikák terén?

Te lehetsz a következő Guardiola, Ancelotti vagy Julian Nagelsmann!

Nem, nem mentünk át a Football Managerre, amikor azt mondtuk, hogy legyél te a következő Pep Guardiola. A FIFA 23-ban is taktikák széles választéka áll majd rendelkezésünkre, amellyel igényeink szerint – és alkalmazkodva az ellenfélhez – testreszabhatjuk csapatunkat, hogy az a lehető leghatékonyabban működjön. Támadás és védekezés terén is van lehetőség a játékosokat instruálni. Az átmenet kimaradt, de hát a FIFA-meccs 90 percnyi átmenet, nem igaz? 

A taktikákat természetesen mérkőzés előtt is beállíthatod, de a találkozó közben is tetszés szerint módosítható. Ezek a változtatások hatással lesznek arra, ahogyan a FIFA-játékosaid reagálnak. Csúszkák segítségével teljesen egyedi utasítást adhasz a futballistáknak az Ultimate Teamben.

Mi állítható?

Ahogy mér említettem, védekezésben és támadásban lehet a csapatodnak utasítást adni. Utóbbiban természetesen jóval több lehetőséged van, hiszen az a játék fő lényege. Most azonban nézzük meg, hogyan próbálhatjuk megakadályozni a gólokat.

Három aspektusban tudunk változtatásokat eszközölni:

  • Stílus – Választhatsz, hogy a csapatod nyomást gyakoroljon vagy visszahúzódjon. Ez a stílus azt takarja, hogy a felhasználók hogyan tudják kihasználni az ellenfél által elkövetett hibákat.
  • Szélesség Kiválaszthatod, hogy a csapatod széles vonalat tartson a pályán, vagy szoros alakzatban helyezkedjen el, és ne engedjen senkit áttörni. Ez lényegében a játékosok mozgatását jelenti a pályán.
  • Mélység Lényegében meghatározhatod, hogy a játékosaid milyen közel helyezkedjenek el az ellenfélhez.

Támadásban még több lehetőséged van, akár a pontrúgásoknál is variálhatsz.

  • Szögletek  A sarokrúgásoknál könnyebben meglepheted az ellenfelet, ha a játékosaid a kívánt területekre helyezkednek.
  • Helyzetteremtés A játékosok a támadások és a gólszerzés során arra összpontosíthatnak, hogy lehetőségeket teremtsenek a többi csapattársuknak.
  • Felépülő játék A játékosok megszervezik, hogyan haladnak előre a pályán, ami végül helyzethez vezet.
  • Játékosok a büntetőterületen belül  Ez szabályozza, hogy hány játékos sprinteljen be a 16-oson belülre beadások során.
  • Szabadrúgások Ez a taktika segít a játékosoknak eldönteni, hogy hány futballista helyezkejen az ellenfél térfelén, szabadrúgáskor.
  • Szélesség  Hasonlóan a védekezésnél, lehetőség van szélesíteni a pályát, ezáltal szabad területeket szerezni középen.

Ha lemaradtál eddig a FIFA 23-mal kapcsolatos hírekről, kattints gyűjteményünkre, ahol egy helyen találod meg az összes fontos infót és hírt a játékról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktad használni a FIFA-ban a takitkákat?

  • 75 %
  • 25 %