FIFA: Elérkezett Ronaldo és Messi alkonya?

Több mint egy évtizede Lionel Messi és Cristiano Ronaldo uralják a labdarúgás, így a FIFA világát is. Az utóbbi években kivétel nélkül ők a játék két legmagasabban jegyzett futballistái. Most elérkezett az alkonyuk?

Több kiszivárgott információ is napvilágot látott a közelgő FIFA 23-ról. Egyesek úgy vélik, hogy a játék ingyenes lesz a megjelenéskor, mások pedig bennfentes információkkal állítják, hogy végre cross-play funkciót is tartalmazni fog. De nem csak ezek lesznek újdonságok. Mint minden évben, változni fognak a játékosok besorolásai is. Ezzel pedig a két világklasszis pórul járhat néhány rajongó szerint.

Egy posztban elmagyarázták, hogy a Ronaldónak és Messinek miért eshet vissza a minősítése.

„Mindketten gyengébben teljesítenek az elmúlt években, és ugyan nyilvánvalóan még mindig megérdemlik a 90-es általános státuszukat, de a jelenlegi helyzetet figyelembe véve úgy gondolom, hogy vannak más játékosok, akiket magasabbra lehetne értékelni, mint például Mbappét, Szalahot vagy Lewandowskit”

A poszt rengeteg reakciót váltott ki, és egyetértés alakult ki arról, hogy a következő részben új játékosoknak kellene az élen lenniük.

Az egyik felhasználó így kommentálta: „Tényleg érdemes lenne Szalah/Lewandowski/Benzema/Mbappe-t négyesnek adni a legnagyobb ratinget. Kiváncsi vagyok, hogy a FIFA milyen indokkal ad 90 feletti értékelést Ronaldonak vagy Messinek az idei teljesítményük után”

Egy másik felhasználó egyenesen azt mondta, hogy egyik csatár sem érdemli meg még a 90-es átlagot sem: „Mindkettőnek 90 alá kellene esnie véleményem szerint”

Bár a 90 alá esés kissé irreális, mindkét játékos pályafutása későbbi szakaszába lépett, és a teljesítményük tovább fog romlani.

A játékosok értékelését valószínűleg idén júniusban vagy júliusban hozzák nyilvánosságra, úgy tűnik, a közösség nagy része már meghozta a döntését.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!