A nap, amikor WildTurtle otthagyta, majd ismét csatlakozott a TSM-hez

A nap, amikor WildTurtle otthagyta, majd ismét csatlakozott a TSM-hez

Úgy tűnik, december 7-e szimbolikus nappá vált WildTurtle életében.

2015. december 7-én jelent meg a TSM Youtube csatornáján ez a videó:

A csapat addigi lövésze, a kirobbanthatatlannak mondott Jason "WildTurtle" Tran 3 év után (2013 elején szerződött a fehér-feketékhez), egy gyenge 2015-ös év végén távozott a TSM-től, a helyére pedig nem más jött, mint a csapat ősi riválisa, a CLG egykori ADC-je, Doublelift. Tavaly év végén ez volt talán a legnagyobb szenzáció az átigazolási piacon. 

Doublelifttel ismét szárnyra kapott a csapat, és egy gyengébb tavaszi szezon után (bár éppen hogy csak nem nyerték meg a CLG ellen) a nyári splitet már behúzták, aztán jött a világbajnokság, ahol ismét leszerepeltek, hiszen a csoportból se jutottak ki. Doublelift magára vállalta a sikertelenség okát és úgy érezte, pihennie kell egy kicsit, hogy újult erővel tudjon visszatérni 2017-ben, ezért úgy döntött, a teljes tavaszi szezont kihagyja. 

A TSM-nek így ismét lövész után kellett néznie, az IEM Oaklandre pedig az Immortalsból kiváló, a családhoz visszatérő WildTurtle-t vitték magukkal próbajátékra. A döntő nem jött össze ott se, Vizicsacsiék megállították őket, ráadásul WT-nek volt pár kétes megmozdulása, szóval - ismerve a TSM marketing erejét és anyagi hátterét - arra lehetett számítani, hogy nem ő lesz a végleges döntés. A rajongók természetesen olyanokat szerettek volna látni, mint Qtpie vagy Gosu, néhányan pedig azt tippelték, hogy akár a ROX-ból kiváló PraY is esélyes lehet a szerepre. Nem így lett.

Napra pontosan egy évvel később, 2016. december 7-én aztán ez a videó került fel a TSM Youtube csatornájára:

WildTurtle tehát visszatért, hogy a tavaszi szezont biztosan lenyomja Bjergsenékkel. De hogy marad-e a nyáron is, vagy udvariasan átadja a helyét a visszatérő riválisnak, az még a jövő zenéje. Az biztos: az Észak-Amerikai régió a "B" listás koreai játékosok (Looper, Arrow stb.) érkezésével remélhetőleg egy fokkal magasabb szintre lép, ami vonzó lehet a nyerni akaró Doublelift számára. Kivéve persze, ha a streamingből fakadó stresszmentesség és végtelen pénz még vonzóbb.

Szerintetek jó döntés volt WildTurtle?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!