Behúzta történelme első trófeáját az Astralis!

Behúzta történelme első trófeáját az Astralis!

Az ECS második szezonját magabiztosan, map vesztés nélkül húzta be a dán csapat.

A CS:GO csapatjáték, ezt mindenki tudja. De nem mehetünk el szó nélkül a tény mellett, mekkora szerepe van egy játékos érkezésének még a legjobb csapatoknál is. Az Astralis még soha, egyetlen trófeát sem nyert megalakulása óta, ráadásul a 2016-os év elég vegyes eredményeket hozott a dán ötösnek. Aztán megjött gla1ve!

Az új irányítóval IEM Oakland elődöntő, ELEAGUE döntő és végül ECS győzelem az eddigi mérleg, ami elég jó bemutatkozás az első három versenyen! Ráadásul a mostani döntőn is láthattuk, gla1ve akkor sem jön zavarba, ha egyéni skillre kell támaszkodni egy 1v3 szituban.

Az ECS második szezonjának döntőjében a történelem megismételte önmagát, az ELEAGUE döntőhöz hasonlóan ismét az Astralis és az OpTic csapott össze! Ezúttal azonban elmaradt a NAF-show az amerikai oldalon, a sztárjátékos rossz formája pedig nagyon sima döntőt hozott. 16:6 Overpass-on és 16:11 Train-en, ráadásul a statokból is látszik, rommá lőtték az OpTic-ot.

A nagy arányú győzelem azonban azt kell mondanunk, nem meglepő, hiszen az Astralis szinte minden meccsét simán nyerte, mapot sem buktak az egész torna alatt!

Ha átlagot számolunk, 16:7-et mutatnak az eredmények, ami főleg az ellenfelek tükrében meggyőző statisztika! Az Astralis győzelmével továbbra is él a 2016-os "CS:GO-aranyszabály", vagyis hogy minden nagyobb összdíjazású versenyt más nyer a profi csapatok közül, egyedül a NiP jelent kivételt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!