Erre számítunk a Major kvali kapcsán, nálunk továbbjut a HR!

Erre számítunk a Major kvali kapcsán, nálunk továbbjut a HR!

A Top10-es csapatokkal vélhetően nem tudják majd felvenni a versenyt, épp ezért rengeteg minden múlik már az első meccsen is!

December 15 és 18 között rendezik a 2017-es ELEAGUE Major utolsó nyolc kiadó helyére kiírt kvalifikációs tornát, a világ elit csapatai Atlantában feszülnek egymásnak a Major helyekért! Az indulók között számtalan nagy név, egykori címvédők is megtalálhatóak, valamint DeadFox és a HellRaisers révén magyar játékosért is szurkolhatunk a négy nap során.

Esélylatolgatásunkban a legfrissebb hírek és az aktuális forma alapján végigmegyünk a résztvevő csapatokon, a világranglistán elfoglalt helyezésük sorrendjében! Nagyító alatt tehát a 16 Major kvalifikáción harcba szálló csapat!

NiP (#3): A nindzsák kétségtelenül az egyik legnagyobb esélyesnek számítanak, ugyanis ritkán esik meg velük, hogy ne sikerülne Top8-ban végezniük egy Majoron. Kölnben a FlipSid3 kiejtette őket, így most a kvalin kell bizonyítaniuk, és pyth rosszulléte miatt még az is lehet, hogy bajba kerül a csapat. A tudásbeli különbség azonban túl nagy egyes csapatok és a NiP között, így nálunk még így is bőven továbbjutók!

OpTic (#4): A világ egyik legjobb formában lévő csapata! A lendület akár kitart 2017-re, akár nem, most még viszi előre a csapatot, így nem is lehet kérdés, kijutnak-e hazai közönség előtt a Majorra. Az ELEAGUE és az ECS rájátszásban is több mostani ellenfelüket legyűrték már, ezúttal is meglesz a továbbjutás.

dignitas (#6): Az ősz szép sikereket és az akkori világranglista ezüstérmét is elhozta a dán fiataloknak, akik mostanra picit visszaestek a formájukat tekintve. Az egészen elképesztő 1.24-es ratinggel rendelkező Magiskb0Y azonban visszatért iskolai teendőiből, egy jó felkészüléssel könnyű feladat és továbbjutás vár a dignitas-ra.

FaZe (#8): A FaZe már nehezebb dió, de az utóbbi idők jó sorozatai miatt bennük is ott van a potenciál egy jobb szereplésre, de a sok cserélgetés lehet pont most üt majd vissza. Köln előtt sima 3:0-val gázoltak át a kvalifikáció mezőnyén, ezúttal azonban szinte kizárt, hogy megismétlik ezt az eredményt. Sőt, akár a továbbjutás is veszélyben lehet, ha karrigan ismét olyan gyengén teljesít, mint az ECS döntő alatt. Rezeg a léc, sok múlik a csapat sorsolásán is.

Cloud9 (#9): A C9 épp a kilencedik? Ez eddig fel se tűnt, de ha már így van, az biztos nem véletlen, tekintsük különös égi jelnek! Ez, és a csillagok együttállása azt mondatja velünk, Stewie és csapata továbbjut a kvalifikáció nehézségein, és az OpTic-kal együtt a Majoron is bizonyítja, az NA CS igenis létezik! A hazai közönség szinte biztosan belehajszolja majd őket a sikerbe!

G2 (#10): A francia csapat egyre lejjebb csúszik a világranglistán, és a nyár óta az igazán komoly eredmények is elkerülik őket. ScreaM és shox a hátán cipeli az együttest, a többiek teljesítménye azonban kezd a kiábrándító kategóriába esni. Legutóbb is az utolsó körben, 2:2-es mérleg után jutottak csak tovább, elképzelhető, hogy most is szenvedős napjaik lesznek.

EnVyUs (#11): Az utóbbi időben éledezni látszik a 2016-ban csak önmagát kereső EnVy, az ECS rájátszás során egészen az elődöntőig meneteltek. Úgy tűnik SIXER tényleg jobban illik kennyS-ék mellé, mint DEVIL, a kérdés csak az, elég lesz-e ez egy Majorhoz.

mousesports (#12): ChrisJ és NiKo kevesek lesznek egy Major kijutáshoz, ha a csapatból senki más nem lesz klasszis játékra, és csaka kötelező közepest hozzák, könnyen a kiesés szélén találhatja magát a német csapat. Az első fordulóban a nagy harci kedvvel érkezi HR lesz az ellenfél, a győztes rögtön az elején nagy lépést tehet a továbbjutásért, hiszen közvetlen riválison gázolhat át.

Immortals (#13): A kisebbik brazil csapatról szinte már minden nagy rendezvény után elmondtuk ,a kirtikus pillanatokban láthatatlanok maradnak. Ami online nagyon megy, az LAN-on általában nem jön ki belőlük. A srácok még sosem jutottak ki Major tornára közösen, így hatalmas bennük a bizonyítási vágy, de ha fejben megint összeesnek, ezúttal is csak a küszködés marad.

GODSENT (#17): Mostanra már azt hiszem kijelenthetjük, pronax-ék járták meg jobban a nyári forgatást, hiába játszik náluk JW és flusha is, ketten nem elég jók öt ellen. Sajnos ráadásul az utóbbi időben az ő teljesítményük is messze elmarad a világszínvonaltól, így a GODSENT kb utolsó reménye a mostani Major. Ha ide se tudnak lekvalizni, komolyan el kell gondolkodnia a srácoknak, hogyan tovább, hiszen fennállásuk óta nem hogy versenyt se nyertek, de a legtöbbre be se jutnak!

Renegades (#19): Hiába az SK elleni 16:0 emléke, az ausztrál csapatok még sosem igazolták, odaértek volna Európa és Amerika nyakára. Vélhetően a mostani versenyen is hasonló képet fest majd a Renegades, akik ha okoznak is pár meglepetést, nem lesznek komoly tényezők a végelszámolásnál.

HellRaisers (#20): Ha reálisak akarunk lenni, tudnánk 8 nagyobb nevet, vagy akár jobb ötöst említeni a mezőnyből DeadFox-éknál. Tény, hogy az esélyek ellenül szólnak, de így volt ez Köln előtt is, ahol aztán 2:2-es mérleggel mégiscsak meccsben maradtak a kvali legvégéig. Akkor a FlipSid2 elütötte őket a Majortól, most azonban, immár DeadFox-al kiegészülve újra nekimennek a sztároknak, és hátha ezúttal nekik jön ki jobban a lépés!

TyLoo (#21): Számtalanszor igazolták, hogy megvan bennük a lehetőség, de az igazi áttörés eddig nem érkezett meg. Ez a sorozat vélhetően nem a MAjor kvalin törik majd meg, és a Renegades-hez hsaonlóan az ázsiai mezőny legjobbjának is kell még egy kis idő, hogy felzárkózzon az elithez.

Vega Squadron (#32): A régi ANOX-ra épülő csapatról nekünk magyaroknak is vannak emlékeink, a CS:GO Bajnokok Ligája első körében ugyanis éppen ők ütötték ki a fruits együttesét a rájátszásból! Ez a szint azonban még nem biztos, hogy akár egy meccsgyőzelemhez is elég a sztárokkal teletűzdelt mezőnyben. Az viszont biztos, hogy kellemes meglepetésem minden Major kvalin felbukkannak, lehetséges, hogy éppen ők lesznek azok a mostani mezőnyben.

CLG (#34): Columbusban még Top8, mostanra a totális süllyesztő. Röviden így foglalhatjuk össze a CLG 2016-os évét, a megkopott fényű amerikai csapatot örülni fog, aki ellenfélül kapja. De persze a meglepetés ereje itt is robbanhat, de skillben bőven a mezőny mögött kullognak.

Team Spirit (#42): DavCost új csapata hosszú utat tett meg a Major kvalifikációig, de vélhetően ez lesz számukra a végállomás. A neveket, eredményeket és korábbi meccseket elnézve sincs helyük a 2017-es Majoron.

Van tehát 4 kőkemény esélyesünk a NiP, OpTic, dignitas és Cloud9 személyében, a maradék négy helyért viszont öldöklő küzdelem zajlik majd. Ha a pillanatnyi forma alapján kellene dönteni, akkor a FaZe, G2, Immortals hármas helye biztosnak tűnik a mezőnyből. Utolsóként pedig, ha a szívünkre hallgatunk akkor a HR-t mondanánk, ha az eszünkre akkor viszont fogalmunk sincs, a random Bo1-ek tengerében bárkit érhet kellemetlen meglepetés még a legváratlanabb ellenféltől is!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!