Mit gondolnak a profik az új Dota2 patch-ről?

Mit gondolnak a profik az új Dota2 patch-ről?

Sokak szerint a 7.00 a legnagyobb változás a DotA 2 kijövetele óta, de lássuk, hogy miért is.

A Boston Major után egy rövid teaserben jelentették be az új frissítést a DotA 2-höz. De nem a várt 6.89-es jött, aminek szám szerint következnie kellett volna, hanem a 7.00-ás. Az új patch nagy változásokat hozott, erről már itt írtunk részletesebben, többen viccesen megjegyezték, hogy itt a "DotA 3". Az ESPN több profi játékost és edzőt is megkérdezett, hogy mit gondolnak.

DotA 2

Talán az egyik legnagyobb újdonság a talentekben van. Level 10, 15, 20 és 25-nél egyre érdekesebb lehetőségek kerülnek elénk és a fontosságuk is növekszik a játék előrehaladtával. A 10-es szinten olyanok közül lehet választani , hogy kicsit több xp jöjjön be vagy több pofont bírjon el a karakter egy csatában, ami nem tűnik olyan durva dolognak, de 25-ös szinten már olyan talentek vannak, amik befolyásolják majd a játékot.

"Miután a Lich eléri a 20-as szintet és megkapja a sebzési buffot, akkor onnantól átvált jobb klikk módba, ja és Skadi 25-ös talent-je is vicces lehet. Mondjuk valószínűleg nem látjuk majd sokszor."
Tal "Fly"Aizik

"Sniper erősnek tűnik az új Shrapnel perk miatt."
Jesse "JerAx" Vainikka

"A talentfa egyelőre nekem egy kicsit zavaró. Nehéz még átlátni, hogy a játékon belül milyen hősnek melyik talent jó. Nem sok nerf érkezett, de jó pár gyengébb hős nagyon jó talenteket kapott, az eddigi erős hősök pedig csak közepesen jókat, ez szerintem egy nagyon király változás lesz."
Sam "BuLba" Sosale

Talent-ek

Voltak persze buffok és nerfek is, amik közvetlenül kapcsolódtak hősökhöz és mechanikákhoz, nem közvetetten, mint a talentek. Az egyik ilyen volt a root változása, ami mostantól felülír jó pár olyan mozgási képességet, amit eddig nem tudott.

"Az olyan hősök, mint a Crystal Maiden vagy az Ember Spirit, akár újra visszajöhetnek a metába. Az új root elég erősnek tűnik."
Fly

Az egész változást egyben nézve, a játékosok és a kommentátorok egyetértenek abban, hogy várhatóan a korai játékszakaszban elég parázs összecsapásokra lehet számítani.

"Mindig is nagy rajongója voltam annak, ha az offlane-en volt egy Clockwerk. Szóval remélem, mostantól sokan hozzák majd. Ezzel együtt az olyan erős gank karakterek, mint mondjuk Tusk is visszatérhetnek, ami szerintem jót tenne a játék tempójának."
Austin "Capitalist" Walsh

Azért az eddig elmondottak alapján még lehetne kicsi is ez a patch, de ha bejön a képbe a map változás, a Bounty rúnák spawn idejének változása és különböző jungle spawn változások, akkor látható, hogy miért is hívják sokan ez a Patch-et Dota 3-nak.

"Ha tippelnem kellene, akkor azt mondom, a Bounty rúnák körül lesz a legnagyobb felhajtás. Iszonyatosan sokan fognak azok miatt meghalni."
Johan "nOtail" Soundsteain

"Amikor először olvastam az új változásokat, akkor az első gondolatom az volt, hogy mostantól az ancientek farmja lesz a legfontosabb, főleg, hogy két új camp ancient is érkezik. A neut spawnok körül 2 percenként várható, hogy lesz gond."
Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen

Bounty Rune

Persze sok a változás, de az alap dolgok még mindig ugyanazok és a mechanikák nem változtak, csak meg kell szokni az új környezetet. A Riot Games is évről-évre ad ki hasonló kaliberű patch-eket a League of Legendshez annak érdekében, hogy továbbra is fenntartsák az érdeklődést a játék körül.

"Már lassan 10 éve játszom ezzel a játékkal és a 7.00 a DotA 2 kiadása óta a legnagyobb változás. Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy van bennem izgalom és félelem is a változásokkal kapcsolatban. De a múltban a frissítések előre vitték a játékot és szerintem ez most is így lesz. Az emberek általában ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz, de majd megszokják az újdonságokat és utána szeretni fogják az egészet."
Lee "Heen" Seung Gon.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!