Öt magyar LoL csapat is kijutott a zágrábi LAN döntőbe!

Öt magyar LoL csapat is kijutott a zágrábi LAN döntőbe!

4 magyar csapat is kvalifikálta magát, simán lehet magyar házidöntő is a horvát fővárosban január elején!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a horvátok egy komoly újévi esport versennyel kezdik meg a 2017-es évet: a Zagrab Gaming Arena finalistái négy játékban - League of Legends, Hearthstone, Overwatch, FIFA) küzdhetnek majd meg egy elég komoly összdíjazásért. Az biztos, hogy Exigo és OneTrickPwny révén két magyar HS játékos is versenybe száll a 10.000 eurós nyereményért, csak úgy, mint a HoP esports Overwatchban az 1000 eurós nyereményért, illetve korábban már az is biztossá vált, hogy a Team Horizon Reapers, valamint a w.I.w Gaming csapata is utazik, hogy lehasítson magának egy szeletet az 5.500 eurós LoL verseny nyereményalapjából.

Ez utóbbihoz csatlakozott a szombati selejtező után újabb két magyar csapat a WiLD és a myRevenge révén! Az utolsó selejtezőkörben 4 magyar csapat is érdekelt volt: a WiLD, a myR, a WSE és a One Piece eSports is nekivágott az 59-es mezőnynek, de a többség úgy ment át a selejtezőn, mint kés a vajon! A Wonder Stag újjáépülő gárdája a felső ágon a legjobb 8 között hullott el, éppen a myRevenge ellen, míg az alsó ágon a Balls Deep állította meg őket. A másik három magyar ötös azonban a top3-ig ment, a felső ágon WiLD - OPE döntőt rendeztek, amely a vadak győzelmével zárult, ezzel biztosan kvalifikálták magát a döntőbe az újdonsült kabát és medál tulajdonos hi im mate és társai! 

Arena Zagreb
Itt fognak majd játszani a magyar csapatok

A myR és a One Piece így az alsóágon folytatta, ők játszották ott a döntőt, ahonnan a myRevenge jött ki jobban, majd a nagydöntőben meccs nélkül győztek a WiLD ellen, ezzel ők is utaznak majd a zágrábi fináléra január 2-án! A teljes ágrajzot itt tudjátok megnézni.

A döntőn résztvevő 8 csapat közül így tehát 4 magyar lesz, a myRevenge, a WiLD, a THR és a w.I.w is mind utazik majd a zágrábi fináléra! A négy másik ellenfél a Mistiga Crew, az x25 esports, a RUR Gaming és az Instinct Esports lesz. Magyar közvetítés várható, szóval igazi esport dömpinggel kezdődik majd az újév!

*UPDATE: az egyik már biztos résztvevő külföldi csapat visszamondta, így a helyükre a Rift Esports ugrik a helyükre, tehát 5 csapatnak szurkolhatunk majd! Köszönjük az információt THR Littlepwny-nak!

*UPDATE 2: lesz még egy magyar Overwatch csapat is, a myRevenge is nevezett a versenyre! Köszönjük az infót a myR menedzserének!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!