Vajon kivel hosszabbít a NiP és kitől köszönnek el végleg?

Vajon kivel hosszabbít a NiP és kitől köszönnek el végleg?

Az év végén lejáró szerződések előtt nagyon nem jött jól a Major kvalin történő leszereplés!

Totálisan felemás évet zárt a NiP 2016-ban az eredmények szempontjából! A Major tornákon ugyanis nemigen ment a nindzsáknak, ami sajnos szoros összefüggést mutat pyth jelenlétével is! A NiP most először bukta el legendás rangját a Majorok történetében (Köln), és most először nem jutott ki a versenyre (ELEAGUE)! Még az MLG Columbus során is összehozták a Top8-at annak ellenére, hogy THREAT játszott ötödikként pyth vízumproblémái miatt.

Kölnre aztán összeállt az eredeti ötös, és bukták a legenda státuszt, az ELEAGUE Major kvalifikációján pedig már túl sem jutottak! Először fordul elő a CS:GO Majorok történetében, hogy nem lesz ott a csoportkörben sem a NiP. A kisebb versenyeken voltak szép eredmények, megnyerték a DreamHack Summer, a StarLadder i-League és az IEM Oakland döntőjét is, de valami mégsem működik. A csapat egyszerűen nem önmagát adja, ha így öten pályára lépnek.

Nem kell nagy jóstehetség hozzá hogy lássuk, a több mint 1000 map óta együtt játszó ikonikus négyest nem szívesen bontanák meg a vezetőségben, bár a szurkolók biztos ezúttal is friberg vagy éppen Xizt távozását követelik majd. A kérdés tehát az, kitart-e ötödike mellett a NiP, vagy ismét cserére szánják el magukat az év elején. És ha cserélnek is, nagy kérdés, ki jön egyáltalán szóba!

Egyben azonban biztosak vagyunk, THREAT helye fixnek tűnik, bármi is történjen. Hiszen 2015 még ennél is sikertelenebb év volt a nindzsáknak, az idei győzelmekben és a világranglista meghódításában oroszlánrészt vállalt a 2016 elején kinevezett coach.

Izgalmas lesz az átigazolási szezon, már most látható!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!