Mégis jön a 10 ban rendszer már tavasszal?

Mégis jön a 10 ban rendszer már tavasszal?

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy hamarosan 5-5 tiltással élhetnek majd a csapatok meccsek előtt.

Több forrásból is úgy tűnik, valóban változhat jövőre a tiltási és hősválasztási rendszer is. Megjelenésekor még csak 2-2 tiltás volt, tekintettel a hősszámra, ami 40 volt. Nem sokkal később ez bővult 3-3-ra, de azóta érdemi változás nem történt. Az elmúlt 7 évben a hősök száma több mint megháromszorozódott. Bizonyára ti is tapasztaltátok már azt, hogy egyes patchekben egyszerűen nem elég a tiltások száma, mert annyi "op" hős van, amit ki kéne dobni egy-egy meccsből (Rip: Yasuo, Katarina, Zed, Vayne, Riven és még hosszasan sorolhatnánk).

Persze itt felmerülhet a másik nézőpont is, miszerint a játékosszám továbbra is öt csapatonként és még egy átlagos profi játékos is, tisztelet a kivételnek, általában 4-5 hősnél többel nem nagyon tud versenyszerű szinten játszani folyamatosan egy adott metában, így a tiltások számának növekedése akár teljesen ki is zárhat valakit egy összecsapásból.

Akár még így is kinézhet az új tiltási és választási fázis.

Akár még így is kinézhet az új tiltási és választási fázis

A Riot Games több európai csapatot is megkérdezett az esetleges változtatással kapcsolatban, így nyilván elsősorban a játékosok véleményeire voltak kíváncsiak. Konkrétan nem erősített meg semmit eddig a kiadó, de azon már elgondolkoztak nyilvánosan, hogy mi lenne, ha változna a játékrendszer. Ezt többek közt egy reddit kiírásban is láthattuk tőlük hozzászólásként.

A változás egyelőre úgy tűnik, hogy inkább a profi versenyeket érintené, a hétköznapi játékosok valószínűleg csak később és más formában érne el. Elég, ha csak abba gondolunk bele, hogy a mostani tiltási rendszer is soloq-ban úgy működik, hogy a 3. 4. 5. játékos tilt, míg profi körökben ez megmaradt az első játékos, azaz a topos feladata, nyilvánvalóan ott egységes döntés van a bannokat illetően.

Ezek alapján nagy esély lehet arra, hogy a már eddig is viszonylag sok változást mutató EU LCS még egyet csavar a történeten ezzel is.

Ti mit szólnátok egy 10 tiltásos rendszerhez? Mennyire borítaná fel a mostani egyensúlyt akár a soloq-ban, akár a profik között?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!