CS:GO versenyeket néztünk a legtöbbet novemberben

CS:GO versenyeket néztünk a legtöbbet novemberben

De az összesített játéknézéssel töltött időben továbbra is a League of Legends a legerősebb.

Itt a legfrissebb NewZoo-Twitch riport, amely szerint CS:GO versenyeket néztünk a legtöbbet 2016 novemberében, egészen pontosan 15,7 millió órát. Ez talán annyira nem meglepő: DreamHack, IEM Oakland, PGL Minor, szóval volt mit nézni. Második helyen a Dota2 áll valamivel több, mint 12 millió nézett órával, míg harmadik helyen érkezik a novemberben már teljesen üresjáratos League of Legends a maga 6,3 millió órájával. A top3-ba nem fért be egyetlen Blizzard játék még úgy se, hogy novemberben volt a Blizzcon.

Ha az összesített játéknézési időt nézzük, akkor már más a sorrend: a LoL az óriási rajongóbázisa miatt abszolút dominál, 76 millió nézett órával, a második helyre pedig a Hearthstone ugrott fel, de még ő is jócskán lemaradva a maga 40 millió órájával. A tízes listára az Overwatch, az SC2, a Super Smash Bros, a Smite, a HotS és a Street Fighter 5 fért fel. Nincs ott pl. a listán a Battlefield 1, se a FIFA17, se a World of Warcraft, pedig ezek a játékok is nagyon népszerűek mostanában.

Top 10 Twitch november

Érdekes egyébként a Blizzard játékok esport versenyeinek nézettségi "gyengesége": Ha összeadjuk a HotS, a HS, az SC2 és az Overwatch esport számait, még mindig kevesebb, mint amennyi CS:GO-t néztek novemberben. A Blizzardnak, ha valóban komolyabb szerepet akar a piacon, sokkal nagyobb hangsúlyt kell majd fektetnie az esport versenyeire.

Ti mit néztetek főleg novemberben?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!