Csalók miatt szertefoszlott álmok és remények – ilyen volt a Major nyílt selejtezője

Csalók miatt szertefoszlott álmok és remények – ilyen volt a Major nyílt selejtezője

Csalás, érdekütközés, rosszul megtervezett menetrend és önkényes kitiltások jellemezték a nyolc napon át tartó nyílt selejtezőket.

A PGL Major Koppenhága európai selejtezőinek problémáiról több ízben is írtunk már. Szerencsére a nyílt szakasz véget ért és mától már a jóval kevesebb csapatot (és remélhetőleg gondot) tartalmazó zárt kvalik indulnak, vagyis talán a nehezén már túl vagyunk. Azonban nyolc nap küzdelmei után sokaknak megvan a véleménye arról, hogy mégis miért kellett úgy alakulnia ezeknek a selejtezőknek, ahogyan.

Mint azt korábban írtuk, a Challengermode platformján szervezett nyílt selejtezők nagyon távol álltak a kiemelkedőtől. Az első napon csak csúszással tudtak elindulni a meccsek. Majd az általuk használt csalásvédelem miatt többen arra panaszkodtak, hogy kidobálja őket a szerver és/vagy hatalmas a pingjük játék közben, laggolnak. Végül többen is kérdőre vonták azt, hogy mennyire hatékony az Akros nevű anti-cheat. Bár kézzel fogható bizonyítékot az esemény elején még nem láttunk arra, hogy ezzel valaki visszaélt volna. Azonban a Team Rákosi szellemi örököseinek hála nem sokat kellett várni az első nevetséges felvételekre.

A negyedik selejtezős alkalomra sem lett jobb semmi, sőt. Ugyanis a hétvégére azzal a problémával szembeszültek a szervezők, hogy több mint 1024-en akarnak játszani, csak nincsenek erre felkészülve. Egy elhibázott döntés miatt a 3. alkalomról sokan lemaradtak így, többek között a Kassad nevével fémjelzett új ötös, a Bleed is. Bár az lehet némi vigaszt jelentett, hogy legalább egy napig nem kellett csalók ellen online CS2-t játszaniuk. Sebaj, mert a 4. alkalomra megérkezett a megoldás a nevezők számára: hirtelen sok játékos, aki azt hitte, vasárnap fog játszani, megtudta, hogy valójában csak hétfőn, mert három naposra bővítik a kvalit és kettéosztják az ágrajzokat. Végül így zárult le a nyílt szakasz kedden este és az amatőr vagy félprofi közegből voltak, akik kénytelenek voltak lemondani a játékról.

Ezeket olvastad már?

A Challengermode, az Akros és a PGL „teljesítményét” többen is értékelték a profi Counter-Strike világából, most ebből szemlézünk néhány érdekesebbet.

Shox a szertefoszlott álmokról és reményekről

„Őszintén, nagyon szomorú vagyok a Major selejtezői miatt. Nyilván nincsen megcáfolhatatlan bizonyítékom, de bízom a 22 évnyi játékos és a 10+ évnyi profi tapasztalatomban. Egy rakás gyerek és ember, aki áldozatokat hozott, dolgozott, ráfordította az idejét, hitt az álmaiban és igyekezett valóra váltani őket. Az elmúlt 8 napban szertefoszlottak az álmaik és a reményeik a csalók miatt.”

Juve (ITB edző) az Aurora akadémiájának indulásáról

„Tehát, az Aurora yng [Young Blud] egy mix csapat neve alatt játszott a Major nyílt selejtezőin, ma pedig már az Aurora márka alatt. Még akkor is, ha tisztességesen nyerték meg a meccseiket, vagy megszegték a szabályokat, vagy hazudtak a kapcsolatukról a szervezettel, vagy valami más hibádzik.”

Amanek arról, hogy lecsalhatták őket

„Potenciális csalók ellen veszítettünk az utolsó nyílt selejtezőn. Valaki megvizsgálná ezt a meccset PGL és Challengermode? (a következő meccsen még több ilyen klip van)”

Lobanjica a manuális eltiltásokról

„Ha az rendben lenne, hogy manuálisan tiltunk ki demók alapján, akkor most nem játszhatna ropz, ZywOo vagy flusha. Akkor miért oké az, hogy a PGL ezt csinálja a Major selejtezőin (több manuális ban mint anti-cheates) vagy hogy az EPL ezt csinálja a Prodigy csapatával? Én támogatom, hogy kitiltsuk a csalókat, de nem akkor, ha nem 100%-ig biztos.”

nawrot (9INE edző) arról, hogy túl sok meccset sűrítettek a szervezők egy napra

„Nem számít, hogy továbbjutunk vagy sem, 9-10 pályát játszatni a capatokkal egy nap alatt olyasmi, aminek sohasem kellene megtörténnie egy ilyen fontos selejtezőn. [...] Ismét csalódást okozott a Challengermode és a PGL.”

Kövess Minket!



Gamer szótár