Az amerikai játékosok ugródeszkának használják a CLG-t

Az amerikai játékosok ugródeszkának használják a CLG-t

Amíg CLG hanyatlik, addig szervezettől átigazoló fiatal tehetségek remek karriert csinálnak.

Gyengén alakult a 2016-os esztendő a CLG számára, pedig jól kezdtek az év elején, hiszen a márciusi MLG Columbus majoron a Legend cím is összejött nekik. A tornán a csoportból az EnVyUs és a Gambit legyőzésével jutottak tovább. Jó formában volt a csapat, ahol az elsődleges AWP szerep birtokosa Josh 'jdm64' Marzano volt, aki oroszlánrészt vállalt a továbbjutásban.

A negyeddöntőben a S1mple-lel felálló rivális Liquid állította meg őket, de a következő kiemelt versenyre, a kölni majorre így is megvolt a beugró. Azonban a németországi verseny előtt, májusban FugLy távozott az NRG-hez, júniusban pedig a CLG és a Liquid, a jdm64-Koosta csere mellett döntött. Ez utóbbival egyértelműen a Liquid járt jobban, mert Hikoék egészen döntőig meneteltek jdm-mel.

Az ESL One Cologne 2016 versenyen a CLG nem tudta megismételni a bravúrt, a csoportkörben a Gambit vágott vissza, majd a remekül játszó dignitas küldte őket padóra egy megsemmisítő 16:1-gyel. Hiába volt az elmúlt két évben 5 major tornán is jelen a CLG, látszódtak a gyengélkedés jelei. Talán ennek az eredménye volt augusztusban a másik húzónév, Tarik 'tarik' Celik távozása is. A fiatal tehetség az OpTic-hoz igazolt. Ez a csapat pedig meseszerű felívelő pályát mutatott az év második felében, így ez a távozás egy újabb szöget ütött a CLG koporsójába.

Sajnos a lejtőn nem volt megállás, 2016 második felében nem sikerült egyetlen jelentősebb LAN-on sem képviseltetniük magukat. Pedig lehetőség volt bőven: ELEAGUE Season 2, ESL One New York, WESG, Pro League Season 4 Finals és persze két év után, a most esedékes major tornán sem lesznek ott. Így a hazai pálya előnyeit pont az OpTic és a Liquid fogja élvezni. Ez a lejtmenet érkezett most oda, hogy CLG bejelentette a rutinos 27 éves irányító, James 'hazed' Cobb távozását is.

„Nem tudom, hogy mit hoz nekem a jövő. A következő hónapokban a fejlődésre fogok koncentrálni, ha pedig nem sikerül javulnom és nem lesz igény egy ambiciózus IGL-re, akkor tovább fogok állni.”

Hazed mellett a másik tapasztalt játékos, Stephen 'reltuC' Cutler is az „idősebb” korosztályhoz tartozik, aki a maga 440 lejátszott pályájával a legrégebbi tagja az amerikai szervezetnek. A rutinos player jól kiegészítheti a fiatalokat, ugyanis a nyáron a Liquidtől érkezett Koosta 20, nahtE mindössze 16, míg Subroza 19 évesek. Ők négyen alkotják a megrövidült CLG-t.

Egy top 30-as csapatban rutint szerezni jó ajánlólevél, igen előnyös egy hivatásos CS:GO pályakezdőnek. Úgy tűnik, hogy a CLG remek érzékkel adja tovább a játékosait - talán a következő nagy amerikai tehetség is a szervezet szárnyai alól érkezik majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!