A story még nem ér véget: a CS története egy videóba sűrítve

A story még nem ér véget: a CS története egy videóba sűrítve

Így vált a Counter-Strike egy egyszerű modból a világ egyik legnépszerűbb esportjává.

Hosszú út vezetett el oda, hogy a Counter-Strike: Global Offensive elnyerje mai alakját. Talán az a néhány fiatal, aki elkészítette az első verzióját ennek a Half-Life modnak, nem is tudta, hogy milyen lavinát indít el és azt, hogy ezzel megalapozzák az esport alapjait.

Az 1999 júniusában kiadott első verzió egy teljesen új aspektusát hozta el az FPS műfaj rajongóinak, aminek természetesen azonnal multiplayer játékosok ezrei estek „áldozatául”. A váratlan sikerre persze felfigyelt a Valve is, hiszen páratlan érdeklődés övezte a játékot, aminek felhasználói száma hétről-hétre egyre csak duzzadt.

A taktikai és a csapatmunka szellemisége mellett nagy vonzerő volt a játékban még az extra tartalmak, a közösség által elkészített különböző pályák, mapok nagy száma is. De a nagy sikernek voltak hátrányai is, mégpedig a program frissítések és javítások terítése a játékosok felé. Erre a problémára és persze a később megannyi üzleti lehetőségre jelentett megoldást a Steam platform bevezetése. Most, a 10. major rendezvény küszöbén - ahol hazánk is képviselteti magát - az Eleague kiadott egy videót a kedvenc taktikai játékunk történetéről és történelméről.

A videóban fejlesztők, szakértők és ismert kommentátorok is elmondják véleményeiket és élményeiket a bétától kezdődően a skinek megjelenéséi mindent, a CS-vel kapcsolatban. Egy azonban biztos, a történetnek még koránt sincs vége.

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!