Exileh:

Exileh: "Jó esélyekkel indulunk idén az első helyért"

Szóba került az idei év is, a nyári szezon, az IEM Oakland, illetve az új csapattársak.

Fabian 'Exileh' Schubert ismeretlen névként csatlakozott tavaly májusban a Unicorns of Love-hoz, de egyetlen szezon alatt top3 midessé nőtte ki magát Európában. Ez persze idén változhat, hisz a 2017-es LCS szezon még nem kezdődött el, ráadásul több csapat is új midessel gazdagodott a VB óta.

A nyári szezonban negyedik helyet elért Unicorns of Love sikerei szorosan összefüggnek a rengeteg fejlődést és javulást mutató Exileh játékával. 

"Összességében nagyon elégedett vagyok, amikor a nyári szezonra gondolok. Igaz, hogy nehezen indult az év számunkra, de soha nem adtuk fel vagy vesztettük el a motivációnkat."

A csapatnak azonban akadtak gondjaik is, mikor a nemzetközi tornákra szerettek volna készülni.  Az utolsó pillanatban mondta vissza a scrimmeket a Fnatic és a Splyce csapata is, ettől függetlenül az unikornisok jól teljesítettek.

"A Giantsen kívül senki nem akart velünk scrimmelni, ők pedig akkoriban a ranglétra legalján álltak. A javulásunkban meghatározó részt játszottak az ellenük való gyakorlások, jól működtek csapatként, értették a játékot és végül ennek köszönhetően kerültünk mindketten a rájátszásba."

Mindenhol vannak jó és rossz pillanatok, ezeken felülkerekedni és továbblépni talán a legnagyobb személyi fejlődés, amit valaki elérhet, legalábbis Exileh szerint.

"Nem igazán tudnám magam máshol elképzelni. Mindenkit nagyon bírok a csapaton belül és nekik köszönhetem azt, hogy egy viszonylag jó játékossá válhattam."

Még tavaly novemberben megnyerték az IEM Oaklandet, olyan csapatokat elverve, mint az INTZ vagy a TSM, ez volt egyébként Exileh első győztes tornája.

"Nagyon jó érzés volt nyerni, előtte nem igazán tudtam magam összehasonlítani más régiók játékosaival, kíváncsian vártam például, hogy hogyan kezelnek majd egy Kassadin választást."

Azon a tornán még Kang 'Move' Min-su volt a kezdő dzsungelesük, aki több ponton is teljesítette az elvárt szintet, de úgy érezték az unikornisok, hogy Andrei 'Xerxe' Dragomirrel, a fiatal román junglerrel még jobbá válhat a csapat. 

"Közös döntés volt Move-ot lecserélni Xerxe-re, mivel mindannyian egy roppant tehetséges játékosnak tartjuk őt és már nagyon várom, hogy mindenkit szétszedjen a színpadon. Nagyon jó esélyekkel indulunk az első helyért idén, de lépésről-lépésre fogunk haladni."

Sok újítás várható a következő szezonban, a formátum is változik, a csapatokat két csoportra osztották fel, de jelenleg nem ezek izgatják a legjobban Exileh-t.

Viszlát Bo2 és párhuzamos meccsek - EU LCS 2017

"Várom már az IEM Katowicet, ahol szembenézhetek olyan játékosokkal, mint Faker vagy Crown."

Nem mehettünk el szó nélkül a játékban történt változások mellett sem, a tavalyi szezonban a legtöbbet játszott hősök között volt Viktor.

"Nem hinném, hogy olyan egetrengető metaváltozásokra számíthatunk idén, viszont megjelenhet majd Katarina, Corki és LeBlanc."Talán láthatunk majd ritkábbnak számító ellenválasztásokat az új rendszer miatt, van pár meglepetés hősöm még nekem is amiket nem szeretnék felfedni egyelőre."

Tavaly elég szép sikereket ért el Exileh, idén is fenn tudja tartani majd ezt a tendenciát az EU LCS-en belül?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!