Major sorozat: mit várunk a Fnatic vs G2 meccstől?

Major sorozat: mit várunk a Fnatic vs G2 meccstől?

Hamarosan kezdődik az ELEAGUE Major, ezért most egy cikksorozatban elemezzük az első forduló meccseit.

Az ELEAGUE Majorre készülődve úgy döntöttünk, hogy egy cikksorozat keretein belül kielemezzük az első forduló mérkőzéseit, időrendi sorrendben. A cikk célja, hogy minél nagyobb betekintést nyerhessetek a meccsek menetébe, valamint egy olyan általános tájékoztatás, mellyel könnyebb lesz kiigazodni az atlantai Majorön.

Január 22. 17:15

A Gambit vs North után a második meccs is nagy izgalmakat sejtet. Elég frissnek mondható legutóbbi találkozásuk, hiszen hétfőn csaptak össze a DreamHack Las Vegas zárt kvalifikációján. Ha átnézzük, hogy mi is történt ezen a meccsen, akkor olyan tanulságokat vonhatunk le, melyeket nyugodtan átvetíthetünk a következő találkozóra is. A Fnatic meglepő módon egy nagyon sima Bo3-ban 2:0-ra verte meg a G2-t. A G2 úgy játszott, hogy sokszor észre sem lehetett őket venni a pályán, eközben olofék nyugodtan átgyalogoltak rajtuk. Az is közrejátszik a franciák teljesítményében, hogy egyre több pletyka lát napvilágot arról, hogy jön az újabb francia forgatás, valószínű emiatt nincs semmilyen motivációjuk jelenleg a játékra, és a csapat összhangja is romokban lehet. Szerintem a Majorre ez csak rosszabbodni fog.

A Bo1 formátum legfontosabb kérdése, hogy mi lesz az a pálya, amit a két csapat játszani szeretne. Mivel a Fnatic lineupja elég frissnek mondható és nem játszottak túl sok hivatalos meccset, ezért inkább a G2 felől érdemes közelíteni. A Las Vegas-i kvalifikáción Cache-t és Dust 2-t játszottak. Ehhez érdemes tudni, hogy ez a G2 legjobb két pályája, mégis csúnyán kikaptak mindkettőn. Ez a meccs viszont nem biztos, hogy szerepet fog játszani abban, hogy változtassanak, de ha megteszik, akkor még egy Mirage is becsúszhat, de ennek kicsi az esélye.

Ahogy azt már fentebb is említettem, a G2-nál komoly belső gondok akadályozhatják a játékot, ami a Fnatic malmára hajtja a vízet. Ráadásul szépen, lassan kezd összeszokni a svéd ötös is, ami tovább emeli az esélyeiket, így őket várjuk győztesként. Akire pedig érdemes lesz figyelni, az Dennis, aki nagyon szép teljesítménnyel repítette csapatát a győzelem felé:

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!