Major sorozat: mit várunk a Virtus.pro vs Optic Gaming meccstől?

Major sorozat: mit várunk a Virtus.pro vs Optic Gaming meccstől?

Hamarosan kezdődik az ELEAGUE Major, ezért most egy cikksorozatban elemezzük az első forduló meccseit.

Az ELEAGUE Majorre készülődve úgy döntöttünk, hogy egy cikksorozat keretein belül kielemezzük az első forduló mérkőzéseit, időrendi sorrendben. A cikk célja, hogy minél nagyobb betekintést nyerhessetek a meccsek menetébe, valamint egy olyan általános tájékoztatás, mellyel könnyebb lesz kiigazodni az atlantai Majorön.

Január 22. 19:45

Az SK Gaming vs Hellraisers meccset követő negyedik mérkőzés ELEAGUE történelmi pillanatnak mondható, hiszen csak a véletlen hozta így, de az első szezon győztese összecsaphat a második szezon nyertesével. Az év második felében nagyon jó teljesítményt mutatott mindkét csapat és a világranglista élmezőnyében is fejezték be az évet. Legutóbb az ESL ONE New York-on találkozott a két gárda, ahol egy pályát játszottak egymás ellen, nevezetesen Cobblestone-t. A meccs 16:14-gyel és a Virtus.pro győzelmével ért véget. Végig szoros volt a mérkőzés, a csapatok felváltva nyertek 3-4 köröket egyhuzamban, így az első félidő 8:7, a második szintén 8:7 lett a lengyelek javára. Ez alapján ismét szoros végeredményre számítunk.

A pályaválasztáson nagyon sok fog múlni, hiszen a két csapat nagyon különböző pályákat játszik. Míg a VP legtöbbet játszott pályája Cache és Mirage, addig az Opticnál Train és Cobblestone dominál, de elég sokszor játszanak Cache-t is. A különbségek miatt kompromisszumra kell majd térjenek, ez pedig azt jelenti, hogy Mirage és Train biztosan ban áldozata lesz, így marad Cache és Cobblestone, a rendszer pedig majd véletlenszerűen eldönti, hogy mi legyen. De az atlantai offline kvalifikáció hihetetlen 18/4-es Cache szabotázsából ítélve inkább Cobble az esélyes.

A két csapat formája elég jónak mondható az utóbbi időben. Mindkét csapat esélyes a Major bajnoki címre és nem kérdés, hogy kijutnak a csoportkörből, de a sorsolásnak köszönhetően egyiküknek nem jöhet össze a 3-0-ás mérleg a végére, ami alapból elvárható lenne tőlük. Talán az év vége felé az Optic jobban szerepelt, de érdemes figyelembe venni, hogy a Virtus.pro-nak nem is volt annyi lehetősége a szereplésre. Azonban, ha ismét Cobblestone-t fognak játszani, ami nagyon valószínű, akkor a lengyelek rutinja könnyen az Optic vereségét hozhatja, de LANokon sokszor megesik, hogy a Virtus.pro bealszik az elején, így ezt kihasználva az Optic felülkerekedhet a veteránokon.

Végül, akit figyelmetekbe ajánlanánk, az nem más, mint az ELEAGUE 2. szezonjának MVP-je RUSH, akinek karrierét is bemutattuk már korábban.

Kövess Minket!