Ez volt pasha utolsó villantása: nem lesz álomdöntő a WESG-n

Jön a kínai torna döntője 800 000 dollárért, a legnagyobb esélyes azonban csak az elődöntőig jutott.

Ahogyan az a mellékelt kép is mutatja, jó hangulatban kezdte meg a Virtus.pro a Kínában zajló WESG elődöntőjét, hiszen az egyenes kieséses szakaszban egyetlen meccset sem veszítettek pasháék, illetve korábban a csoportkörben is csupán két pályát buktak. Előzetesen egyértelműen ők, illetve az EnVyUs voltak a torna legfőbb esélyesei - kézen fogva mentek tovább az A csoportból is.

A Top 4-ben lengyel házicsatát láthattunk, hiszen a Virtus.pro ellenfele a Team Kinguin volt, akik a C csoport megnyerésével és az Epsilon eSports legyőzésével jutottak el a negyeddöntőig. Az első mapen úgy tűnt, nagyon komoly csatát fogunk látni a döntőbe kerülésért, hiszen a Kinguin a lehető legkisebb különbséggel, 16:14-re nyerte a saját pályáját, Dust2-t.

Ezt követően azonban a Virtus.pro számára nem jött össze az egyenlítés Mirage-on, sőt: 12:3-as térfélcsere után nagyon sima 16:5 lett a vége, így SZPERO-ék mentek a fináléba!

Kinguin 2:0 Virtus.pro
16:14 (Dust2), 16:5 (Mirage)

A másik ágon a már említett EnVyUs ellenfele az a Space Soldiers volt, akik éppen a Kinguin mögött jutottak tovább a C csoportból, legyőzve később a Selfless Gaminget és az iGame.com csapatát. Nagyon sokáig pedig úgy tűnt, hogy ezen az ágon is meglepetés lesz, hiszen a törökök behúzták a kennyS-ék által pickelt Cache-t, valamint félidőben a saját mapjükön, Cobblestone-on vezetésre álltak.

Ekkor azonban a franciák összeszedték magukat, 15:15 után pedig egy dupla hosszabbítással nagy nehezen behúzták a pályát. Így jöhetett a döntő map Dust2-n, ahol ismét a Space Soldiers kezdett jobban, pazék azonban most sem tudták megtartani az előnyt: az EnVyUs kiválóan hajrázott, 16:14 lett a vége.

EnVyUs 2:1 Space Soldiers
8:16 (Cache), 22:19 (Cobblestone), 16:14 (Dust2)

A Virtus.pro vs. EnVyUs álomdöntő tehát nem jött össze, sőt, kis híján a franciák is lecsúsztak a fináléról. Pasháék a bronzmeccsen vigasztalódhattak, ahol 2:0-ra legyőzték a Space Soldiers-t, hamarosan pedig kezdődik a torna döntője az EnVyUs és a Kinguin között, ahol nem kevesebb mint 800 000 dollár lesz a tét!

A mérkőzést itt követhetitek majd 11:30-tól:

Élő videó megtekintése innen: Starladder_CS_en – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!