Jó hír a HR-nek: a kihívók erősebbek, mint a legendák!

Jó hír a HR-nek: a kihívók erősebbek, mint a legendák!

A csapatok egyre kiegyenlítettebb erőviszonya a Majoron is visszaköszön!

Az utóbbi idők legerősebb Major tornája lesz a jubileumi 10. nagyverseny, és ezt a tényt statisztikai adatok is alátámasztják. A HLTV legfrissebb világranglistáját böngészve szembetűnik, hogy mindegyik csapat a Top20 mezőnyének tagja, de valahogy a legendák mégis gyengébbnek tűnnek első ránézésre.

Legendák (és világranglistán elfoglalt helyük):

#1 Astralis
#3 SK
#5 Virtus.pro
#11 Na'Vi
#14 Gambit
#17 Liquid
#18 FlipSid3
#20 fnatic

Kihívók (és világranglistán elfoglalt helyük):

#2 OpTic
#6 North (ex-dignitas)
#7 FaZe
#8 EnVyUs
#10 G2
#12 mousesports
#16 GODSENT
#19 HellRaisers

Létezik egy egyszerű számítás, melyet minden Major előtt elvégeznek az elemzők: a világranglistán elfoglalt helyeket összeadják mindkét kategóriánál, elosztják nyolccal, minél kisebb eredmény jön ki, annál erősebb a megvizsgált nyolcas (hiszen annál közelebb van ugye a csúcsot jelent 1-es hez). A két eredményt összehasonlítják, a köztük lévő különbségből pedig sok értékes infó kiszűrhető.

Az MLG Columbus során a legendák 5.25-ös átlagot produkáltak, míg a kihívók 15.25-öt, amiből látszik, hogy hatalmas erőfölényben voltak a legendás csapatok! Kölnre már apadt az előny, a legendák 8.7-es, míg a kihívók 13.87-es pontszámmal végeztek. Mostanra viszont teljesen felborult a világrend, tehát ha az előbb azt mondtuk, első ránézésre gyengébbek a legendák, akkor most a matekkal is alátámasztjuk! A jobbnak gondolt, legendás csapatok világranglista átlaga ugyanis csak 11.12, míg a kihívóké kerek 10! Bőven van tehát esélye bizakodni a kihívóknak, így a DeadFox-ot is soraiban tudó HR-nek is!

A Majorok történetében egyébként először fordul elő ilyen, hogy a legendák gyengébb átlaggal érkezzenek a versenyre. A sok érdekesség és rekord mellett ebből a szempontból is egyedi lesz tehát a most vasárnap, azaz január 22-én kezdődő Major!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!