Francia csapatban folytatja bluerzor

Francia csapatban folytatja bluerzor

A tavalyi év legdominánsabb csapatából távozik bluerzor, a francia GamersOriginnél folytatja.

A tavalyi évben a THR, egy-két kivételt leszámítva, mindent megnyert Magyarországon, ami LoL. Oroszlánrészt vállalt ezekben a győzelmekben a csapat mindössze 17 éves dzsungelese, Subicz 'bluerzor' Dániel, viszont kapott egy külföldi ajánlatot, amit sokáig mérlegelt és végül elfogadott. A párizsi székhelyű GamersOrigins-hez igazolt át, amiről tegnap este bejegyzést is írt a Facebookon. 

Megjelent a klub saját oldalán is (angol verziót a cikk alján találjátok) az új lineup, amiből bluerzor neve ugyebár ismert, de nézzük a többieket. A felső ösvényen a francia származású Shemek fog játszani, aki természetesen challenger és már most több versenyen ért el helyezést. A középső ösvényen Tonerre lesz, szintén francia, challenger játékos, sok versenytapasztalattal. A lövészük Kitty, két felhasználóval is képes volt a top 100-ba bejutni tavaly. Végül, de nem utolsó sorban Targamas, egyenesen Belgiumból, aki már megjárt nemzeti ESL versenyeket.

Meggyőző és magabiztos játékán sokszor látszott, hogy más szinten játszott/játszik, mint a mezőny nagy része az országunkban. Ritkán láthattunk tőle a versenyeken gyenge mérkőzéseket, nem egyszer ő lett az MVP a MEB során is. Azon viszonylag kevés magyar játékosok közé tartozik, akinek elég sokan nemzetközi jövőt jósolnak és bizonyára ez is szerepet játszott a döntésében, hogy egy másik versenykörnyezetben próbálja ki magát, személyes fejlődésének érdekében. Magyar viszonylatban csak a WiLD, illetve a MyR tudta felvenni velük a versenyt, de még ilyen teljesítmény mellett is mindez kevésnek bizonyult még egy olyan "kis" versenyen is, mint a zágrábi.

Bronzérmes lett a myRevenge Zágrábban, de ez a legjobb magyar eredmény + INTERJÚK

Amit egyelőre biztosan tudni, az az, hogy bluerzor csak a versenyek idejére fog kimenni Franciaországba, de nem fog beköltözni a gaming houseba, legalábbis egyelőre. Szerződött és fizetett játékosként folytatja innentől, a kommunikációs részre azért kíváncsiak leszünk, mivel saját elmondása szerint nem erőssége még az angol. Igaz, így, hogy nem kell együtt laknia a csapattal, elég ha a játékon belüli angol megy rendesen.

Elég aktívan kezdik meg az idei évet, hiszen több versenyre is beneveztek már. Amik a legfontosabbak ezek közül, az a Montpellier Esport (február 25-26, 12.000 € összedíjazás), illetve annak kvalifikációja (január 23). Ami még ennél is fontosabb lehet, az a francia nemzeti kupa, ami január 30-tól kezdődik és egész februárban tart, döntője pedig március 3-4-5-én kerül megrendezésre. A nem elhanyagolható 20.000 € összedíjazás mellett, a győztes automatikus helyet kap a Challenger Series zárt kvalifikációjába, ami nem utolsó dolog. Emlékeztetőként, a 12 csapat a zárt kvalira összesen 6 nemzetik bajnokságból jut ki, amik közül egyik ez a francia bajnokság, 3 az EUW, 1 pedig az EUNE szerverről, valamint az előző Challenger Series 5. és 6. helyezettje.

Mint az látható, itt már nem babra megy a játék és valószínűleg a mezőny sem két-három domináns csapatból fog állni, szóval fel kell kötni majd a nadrágszíjat. Reméljük sikerül felnőnie majd a feladathoz és országunk egy újabb nemzetközi szintű esportolóval bővülhet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!