DeadFox és még kilencen - újoncok a Majorön

DeadFox és még kilencen - újoncok a Majorön

Van, aki már évek óta próbál kijutni, és van olyan, akinek egyből sikerült. Lássuk, ki lesz ott a Majörön életében először.

A Major versenyek mindig is a CS:GO-világ legnagyobb attrakciói voltak, mióta 2013-ban megrendezték az első ilyen összecsapást a DreamHack téli állomásán, Svédországban. A CS már akkor is népszerű volt, de azóta csak növekedett a nézők száma, ma már több százezer ember követi a különböző ligákat és versenyeket és ez a Major esetében sincs másképpen, sőt, talán még nagyobb figyelmet is kap a rendezvény, hiszen itt biztos, hogy a legjobbak vannak ott. Ebből kifolyólag pedig ha egy csapat azt tudja mondani, hogy bizony ő már volt Major versenyen, akkor az nagy szó. Ebben az évben a kvali talán még kiélezettebb volt, és sok együttesben lehetett látni új arcokat, akik azért rendesen odatették magukat, hogy bejussanak.

Lássunk 10 Major-újonc játékost, akik sokszor maguk vitték a csapatot a hátukon.

Patrik "Zero" Žúdel (HellRaisers)

A Hellraisers csapatának nem ez volt az első Major kvalija, de eddig még soha nem sikerült bejutniuk, pedig már hatszor próbálkoztak. De legutóbb Atlantában az utolsó körben megcsinálták. 

"Az egész kvali egy hullámvasút volt. Nyertünk két meccset, utána pedig buktunk kettőt. Amikor nekiindultunk az ötödik meccsnek, akkor már mindenkiben ott volt a félsz, hogy mi van akkor, ha megint nem sikerül? De összekaptuk magunkat és megcsináltuk. Szerintem egyébként a győzelemhez kellett Deadfox és Jhonta, nélkülük nem sikerült volna. Ezzel egyébként teljesült az egyik álmom, de most új célt tűztem ki, be kell menni a top 8-ba és akkor legendák leszünk."

Denis "electronic" Sharipov (FlipSid3)

Electronic nem az első olyan játékos, akit egyenesen a legmagasabb rangú játékosok közül szerződtetett egy csapat. De ez nem jelenti azt, hogy ez lenne az első próbálkozása, hogy bejusson a legnagyobbak közé.

"Ha visszagondolok arra, hogyan kezdtem a karrieremet, akkor az első CIS Minor verseny jut eszembe, ahol a Gambit ellen játszottunk. Nagyjából három óráig toltuk Cobblestone-on, emlékszem, utána annyira ki voltam , hogy még az orrom is elkezdett vérezni. A Major kvali mindig is a legfontosabb dolog volt, amit el akartam érni, most pedig, hogy az egész sikerült, már csak a legjobb tudásomat akarom hozni és egy jót játszani."

Emil "MagiskboY" Reif (North)

A dán játékos a 2016-os évben a világ 14. legjobb játékosa volt, de számára ez nem fontos, csak az számít, amit a versenyen tudnak nyújtani, együtt, csapatként. A North esélyei egyébként egyelőre kétesek, ha összekapják magukat, akár bemehetnek a top 8-ba is.

"Most csak a CS:GO-ról szól az életem. Napi 10-12 órát játszok, ebből persze a nagy része a csapat gyakorlás, de egyébként tolok FPL és DM meccseket is. Úgy érzem, teljesen felkészültem erre a versenyre. A cél pedig, hogy bejussunk a legjobb 8-ba, ha pedig már ott leszünk, akkor ki tudja, lehet esélyünk lesz a győzelemre is."

Christian "loWel" Garcia Antoran (mousesports)

IoWel a profi karrierjét még a spanyol ligában kezdte, ez pedig nem éppen jó ajánlólevél, ha valaki nemzetközi szinten akar valamit elérni, mert az ottani liga nem éppen acélos. De nem adta fel, és a kitartás meghozta a gyümölcsét, amikor a mousesports felfigyelt rá. IoWel legnagyobb álma egyébként, hogy nagy tömeg előtt valami maradandót alkosson.

"Ott lenni a Majorön a világ legjobb érzése, remélem sokan lejönnek és a légkör legalább olyan jó lesz, mint az ESL One kölni állomásán. Azt tudom, hogy a csapat felkészült, az utóbbi hetekben szinte minden nap gyakoroltunk, vagy pracc volt, vagy pedig egyéni játék, de a lényeg az volt, hogy a lehető legjobbak legyünk."

Martin "STYKO" Styk (HellRaisers)

STYKO is osztja Zero véleményét, hogy a kvali Deadfox és Johnta nélkül nem jött volna össze. A csapatban ebben az évben három újonc is érkezett, és ezzel a HR a legtapasztalatlanabb csapat a mezőnyben, de ez nem jelent semmit hosszú távon. Viszont STYKO mostanában egy kicsit úgy érzi, elege van az egészből, valahogy nem érzi jól magát a játékban.

"Heti hat napon keresztül napi 8 órát gyakorolunk együtt. Emellett én még napi 2 órát magamban is készülök, és még a vizsgáimmal is törődnöm is kéne, kicsit most ez így sok, és nemrég rájöttem arra is, hogy unom a játékot, nem találok benne semmi élvezetet, az egész olyan, mint egy unalmas munka. Dolgozom azon, hogy megint megtaláljam azt, ami miatt elkezdtem ezzel a játékkal játszani, de még nincs meg."

Joakim "disco doplan" Gidetun (fnatic)

A fiatal svéd legszívesebben kitörölné a Minor buktákat az emlékezetéből, abból az időből, amikor még az Epsilon színeiben versenyzett. Az új csapatában be akarja bizonyítani, hogy igenis a legjobbak között van és akár esélyük lehet a végső győzelemre is.

"Amikor sorra mentek el a meccsek a DreamHack Minor bajnokságokon, akkor eléggé kilátástalannak éreztem a dolgokat, de az egész szerintem abból fakadt, hogy nem volt elég tapasztalatunk. De most megvan az esélyünk arra, hogy nagyot alkossunk és ezt nem szalaszthatom el."

Bence "DeadFox" Böröcz (HellRaisers)

Deadfox gyakorlatilag jött, játszott és győzött. Hálás azért a támogatásért, amit a csapattól kapott és örül neki, hogy nem kellett végignéznie, hogy a csapatnak hatodjára is megszakad a szíve, mert nem jött össze a kvali. Egyébként számára az egész olyan, mint egy mese, hiszen egy negyedik Minor helyezés után most ott van a Majorön, azért a kettő között nem kis különbség van.

"Örülök ennek az egésznek, hiszen a világon kevesen mondhatják el, hogy én ott voltam a Majorön. Azt hiszem a kulcsmomentum ebben az évben az volt, amikor megírtam ANGE1-nek, hogy most már kész vagyok, mehet egy próbajáték. Amikor még csak a képernyő mögött izgultam végig a meccseket, akkor nem tudtam, mit is jelent ez az egész, de most, hogy itt vagyok, nem tudom, hol a határa annak, amit csapatként elérhetünk."

Abay "HObbit" Khasenov (Gambit)

HObbit még egy Minor tornán sem volt, a középsuliból egyenesen a profi ligába ment és azóta sem nézett vissza. Neki a Major nagyjából olyan, mint a Bajnokok Ligája, ahol csak a legjobbak lehetnek ott.

"Gyakorlatilag még soha nem voltam se Minor, se Major selejtezőn. Az online kvalikkal mindig is szerencsétlen voltam, vagy a pingem volt túl magas, vagy a körülmények nem voltak megfelelőek, vagy valakinek a csapatban elment az internet, sőt, olyan is volt, amikor azért kaptunk ki, mert az ellenféltől valaki csalt. De most, hogy itt lehetek, az egész végre olyan igazinak tűnik. Már most izgatott vagyok, hogy mire lehetünk képesek."

Jonas "Lekr0" Olofsson (GODSENT)

Először GODSENT, utána fnatic, majd megint GODSENT. A svéd játékosnak az utóbbi időszak igencsak rázós volt, de most, hogy megvan a Major hely, már egy kicsit nyugodtabbak körülötte a dolgok. Persze kellett egy kis idő, amíg nagyjából összeszedte magát a megpróbáltatások után.

"A váltások és a nyomás az utóbbi időben nagyon durva volt, és az, hogy mind tőlem, mind pedig a csapattól sokat vártak, egy picit sem segített. Idő kellett, hogy mindent helyre rakjunk, de azt hiszem, most nagyjából minden ott van, ahol lennie kell. A Majorről pedig annyit, hogy legalább a top 8-ba várom a csapatot, és remélem, van esélyünk a végső győzelemre is."

Christophe "SIXER" Xia (EnVyUs)

Az EnVyUs is igencsak szorult helyzetben volt, amikor a G2 és az Immortals ellen játszottak: 0-2-ről fordítani egy kvalin nem tartozik éppen a legkönnyebb dolgok közé. Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy Sixer már az 1.6 során is több nagyobb tornán is részt vett, és 2010-ben a legjobb 20 játékos között volt, akkor az "újonc" jelző nem igazán állja meg a helyét.

"Ez az első Majoröm, és én már annak is örülök, hogy lejutottam ide, annyi év után. Meg kell mondjam, nem volt egyszerű az ide vezető út, miután elbuktuk az első két meccset a kvalin, nem tűnt túl rózsásnak a helyzet, de soha nem szabad feladni, és ez segített abban, hogy sikerüljön a dolog."

Kövess Minket!