Bajban a HellRaisers: érik a kiesés DeadFox-ék számára

Bajban a HellRaisers: érik a kiesés DeadFox-ék számára

A mouz is nagy falat volt, 0:2-vel indított a HR. A fiatalokból álló HellRaisers a második meccsére sem tudott felpörögni, ismét sima vereség lett a vége.

Az első nap összefoglalójához hasonlóan végigmegyünk a második játéknap eseményein is, rövid elemzés következik a meccsekről, aki esetleg lemaradt volna róluk (a teljes második napot itt nézhetitek vissza)!

mousesports vs. HellRaisers (16:7)
Cache

A fiatalokból álló HellRaisers-nek sokan a meglepetéscsapat szerepet jósolták a Major előtt látottak alapján. Az eddigi két meccs viszont egy teljesen más HR-t mutat nekünk, élete első Major versenyén Zero, STYKO és sajnos DeadFox sem tudja hozni az eddig látott magas szintű játékot. A csapat a második meccsére sem tudott felpörögni, ismét sima vereség lett a vége, ugyanúgy 16:7-et kaptak a mouz-tól, mint első nap az SK-tól. Mindkét meccsen ők választhattak oldalt, de még ez is kevés volt az üdvösséghez. Több, már megnyert kört engedtek ki a kezükből, a 0:2-es mérleg pedig azt jelenti, innen már nem hibázhatnak DeadFox-ék!

Na'Vi vs. EnVyUs (16:6)
Cobblestone

A Na'Vi úthengere egyelőre megállíthatatlanul robog előre, és bár igazán kemény erőpróbába még nem ütköztek s1mple-ék, nem is adtak ki mindent magukból. Nem láttuk bravúros stratégiákat, szimplán az előnyösebb szögeket játsszák végig, aimból lenyomnak mindenkit, és eddig ennyi is elég. Mindkét meccset Cobblestone-on játszották, esélyt sem adva ellenfeleiknek, lassan elkezdhetik bannolni az ellenfelek ezt a pályát is (a láda dropra várók nagy-nagy bánatára). Az EnVy hozta gyengébb formáját, és bár a Liquid ellen még összejött a siker, ide ez már kevés volt.

FaZe vs. SK (17:19)
Mirage

Bizton állíthatom, hogy a nap meglepetését és a Major eddigi legizgalmasabb meccsét láthattuk a kétszeres címvédő második meccsén, ahol a FaZe már 15:9-re is vezetett. Ráadásul ők voltak CT-ben, az előnyösebb oldalon egyetlen kört kellett volna csak behúzniuk a győzelemhez, ám az SK feltámadt saját hamvaiból, és hosszabbításra mentett, majd behúzta a találkozót! Az eddig sebezhetetlennek hitt félistenek most alaposan megszenvedtek a győzelemért, a leendő ellenfeleknek ez mindenképp értékes információ! Két meccs után már látszik, fox nem fogja megváltani a világot és nem küzdi be magát a kezdő ötösben, általában az utolsó előtti helyeken végez, de legalább nem ment eddig el egy meccs se rajta.

FlipSid3 vs. Liquid (14:16)
Overpass

Az első Overpass, és az első 16:14-es végjáték az atlantai Majoron! Két előre leírt csapat harcolt az első győzelemért, mely ha csak egy hajszállal is, de végül a Liquidnek lett meg. EliGE hatalmasat játszott megint, az eddigi két meccsen összesen 85(!) fraget lőtt az ellenfelekre! A FlipSid3 pedig tovább keresi önmagát, ők az egyetlen csapat egyébként a 0:2-es mérlegűek táborában, akik legendás együttesként érkeztek a Majorra, ez is mutatja mekkorát tud fordulni a világ fél év alatt!

North vs. fnatic (13:16)
Cobblestone

A Major torna ötödik Cobblestone meccsén két hasonló stílusú együttes csapott össze, és bár a North jobban helyt állt, mint a nyitófordulóban, a győzelem ezúttal sem jött össze. Két meccsből két vereség, ráadásul mindkettő Cobblestone-on, ami a statisztikák szerint egy egész jó pályája MSL-éknek. Érthetetlen a dánok összeomlása a Majoron, ami persze semmit nem von le a fnatic érdemeiből, akik magabiztos körökkel, és itt-ott egy kis szerencsével ugyan, de hozták a második meccsüket.

OpTic vs. Astralis (12:16)
Train

Nem meglepő, hogy ez a páros éppen Train-en találkozott egymással, a két fél ugyanis már az ELEAGUE és az ECS döntőjében is farkasszemet nézett egymással, pontosan ugyanitt. Mindkét meccset az Astralis nyerte, jó kilátásokkal vágtak tehát neki a meccsnek, ami végül egy szoros győzelemben ismét alakot öltött. Az Astralis ezzel javított a csőfos első körös eredményen, az OpTic viszont, világranglista második helyezetthez kicsit se indokoltan, már 0:2-vel áll.

GODSENT vs. Gambit (9:16)
Overpass

A nap második Overpass-a kevésbé volt izgalmas, mint a F3-Liquid csata, a Gambit ugyanis ismét taktikai fegyverekhez fordult a győzelem érdekében, immár a második csatát nyerik fejben Zeus-ék. Ők választhatták ugyanis az oldalt, és bár Overpass egy jól támadható terror pályaként van jelen a metában, a Gambit mégis CT-be kérte magát, hiszen pontosan tudták ellenfelükről, a támadó oldal hiába könnyebb ezen a mapon, a svédeknek egyáltalán nem fekszik. Számításuk be is jött, 11:4-et védtek az első félidőben Dosia-ék, innen már csak idő kérdése volt a győzelem és a 2:0-ás villámrajt!

Virtus.pro vs. G2 (16:14)
Nuke

Nuke-ot már láttunk a Majoron, de ilyen Nuke-ot még nem! A két csapat igazolta, miért szeretik ezt a pályát a nagycsapatok, remek egyéni megmozdulások és szervezett csapatösszhang kell minden egyes kör megvalósításához. Természetesen mindkét oldalon inkább a CT-körök domináltak, de végig fej-fej mellett haladtak. Végül egy elrontott 29. kör után a G2-nak nem maradt pénze a normális vásárlásra, így az utolsó kör már csak jelképes maradt. A VP megállíthatatlanul robog előre, de a G2 formája is bőven elég lehet a rájátszásra, ha így folytatják!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!