Jön az utolsó csoportkör, ma elkelnek a legendás helyek Atlantában!

Jön az utolsó csoportkör, ma elkelnek a legendás helyek Atlantában!

Megjósolni is lehetetlen, kik válnak végül legendává az ELEAGUE Major csoportköre után, íme az eddig ismert párosítások!

Megjósolni is lehetetlen, kik válnak végül legendává az ELEAGUE Major csoportköre után. Az utolsó nap kilenc meccséből egyelőre hat párosítás ismert, íme az egy rövid elemzés, mire számítunk ezeken az összecsapásokon.

16:00 - North vs. G2

Életben maradási rangadóval kezdünk, hiszen mindkét csapat 1:2-es mérleggel áll, így aki veszít, búcsúzik a Majortól. A G2-n az eddigi nagyversenyeken folyton ott ült az Ex6TenZ-átok, amit még a Titan név alatt vettek magukra: sosem jutottak ugyanis ki a csoportkörből. Elképzelhető, hogy most is idő előtt búcsúznak, hiszen a North kemény ellenfél lesz, aki hasonló stílust játszik shox-ékhoz. Agresszív T oldalak és kitolt CT körök érkeznek mindkét oldalon, főleg ha a randomiser Overpass-t, Dust2-t vagy Cache-t sodorja az utunkba. A North feltámadását éli, a G2 viszont vereségsorozaton ül, akár ez a mentális különbség is döntő lehet a meccsen.

17:15 - EnVyUs vs. fnatic

A két csapat közül egyikük biztosan legendává lép elő a meccs után, ez a bravúr a franciáknak nem sikerült az utóbbi két Majoron. Előzetesen egyiküket sem emlegették biztos esélyesként, a véletlen azonban most összesodorta őket. Mivel mindkét ötösről az a hír járja, hogy a Major után felbomlik a csapat, teher nélkül játszottak eddig is, ez a laza stílus pedig mindkét félnél eredményesnek tűnik. Semmi görcsösség, csak a skill! Az előző meccshez hasonlóan itt is T pályákkal számoljunk, agresszív meccsekkel kezdődik tehát a nap!

18:30 - mousesports vs. Liquid

A Liquid az eddigi három meccsen megmutatta, kár lenne őket leírni. Hosszabbításban kaptak csak ki az EnVy-FaZe párostól, ráadásul úgy, hogy mindkét esetben az ellenfél legjobb pályáján játszottak az amerikaiak. Ez mindenképp biztató a negyedik körre nézve, ahol a NiKo nélkül életképtelen mouz lesz az ellenfél. Ha a csapat legnagyobb sztárja most is rossz napot fog ki, az könnyen a kiesésüket jelentheti, míg a Liquid inkább csapatszinten szuperál eddig. Ha EliGe eddig klasszisa mellé odazárkózik még valaki a meccsen, életben maradhat az amerikai álom. Fontos lesz, hogy a Liquid választ oldalt, egy jó első félidő pedig bőven elég lehet egy ilyen ingadozó csapat ellen.

19:45 - GODSENT vs. OpTic

Lényegében az első félidő el is döntheti a meccset, hiszen a svédek szinte kizárólag CT-ben tudnak eredményesen játszani, míg az OpTic inkább támadásban jeleskedik. Az amerikaiak választhatnak oldalt, tehát ha CT-be kérik magukat, pont úgy elhúzhatnak, mint tette azt az EnVy és a Gambit a GODSENT ellen. Ha mégis bevállalják a terror oldalt, és megnyerik a félidőt támadó oldalon, szinte már nyertek is. A pálya tehát lényegében mindegy, stanislaw-nak akárhol is játszanak be kell vállalni első félidőre a CT oldalt és legalább 10 kört nyerni. Ha nem így lesz, a GODSENT egyéni skillje könnyen kiejtheti az ELEAGUE győztes amerikaiakat!

21:00 - SK vs. Astralis

A második legendás helyről döntő meccs, ahol a két csapat szinte üti egymást az eddigiek alapján. Egy ideig szinte mindig a brazilok nyertek, az utóbbi versenyeken azonban az Astralis rendre elgatyázta FalleN-éket. Az ELEAGUE során szorosabban (16:11, 16:12), míg az ECS döntőn már simán (16:9, 16:4). Ha tehát nem történt azóta valamilyen csoda, papíron a dánoknak áll a meccs, és az SK-n az sem segít, hogy a Na'Vi tegnap őgy állva hagyta őket, hogy észre se vették, és máris vége volt a meccsnek. Egy jó vétóval kedvező helyzetbe hozhatja magát az SK, de az Astralis egy jó oldalválasztással keresztülhúzhatja a számításukat. A nap egyik legizgalmasabb meccsének ígérkezik.

22:15 - Gambit vs. FaZe

A forduló zárásaként jön az utolsó legendás helyről döntő meccs, a váratlan, de annál kellemesebb meglepetés Gambit, és a stabilan menetelő FaZe összecsapása. Nagy taktikai csata érik a pályán, hiszen Zeus és karrigan se megy a szomszédba némi furfangért és rutinért, lényegében ez a két srác a Majoron kívül már mindent megnyert a CS-ben. Zeus még a Na'Vi-s időkben halmozta a sikereket, míg karrigan a TSM és az Astralis név alatt gyűjtötte a trófeákat. Egyikük most ismét legendává válik, vélhetően Dust2 vagy Overpass mezején!

A további meccsek sorsolása egyelőre nem történt meg, de a felsorolt hat találkozón kívől lesz még 3 találkozó, melyet 21-22 óra környékén jelentenek be nyilvánosan. Ezek a meccsek döntenek majd a maradék 3 legendás pozícióról, melyeket 23:45, 00:45 és 2:00 kezdési időkkel sugározzák magyarul is, amennyiben visszaállítják a Spíler TV jogtalanul elvett lehetőségét a közvetítésekre!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!