Dennis és Niko szerint is Ő lehet a 2017-es év felfedezettje.

Dennis és Niko szerint is Ő lehet a 2017-es év felfedezettje.

Fiatal, rátermett és motivált, a jó AIM is megvan, több pozícióban is bevethető. Érdemes rá odafigyelni.

Major lázban égnek a világ CS:GO közösségei. Az egy hetes tornán jelen van a profi éra legjava. Már a verseny első napján láthattunk hihetetlen ace-t és váratlan eredményeket egyaránt. A legrangosabb eseményen bemutatkozó újoncok – DeadFox-al az élen -megmutathatják tudásukat és értékes nemzetközi tapasztalatot szerezhetnek. Persze Bence karrierje sem indult könnyen és nincs egyszerű dolga annak a feltörni vágyó fiataloknak sem, akik hivatásos CS:GO játékosként képzelik el pályafutásukat.

Ahogyan a legtöbb sportágban, úgy ebben a környezetben is kulcsfontosságú kérdés az utánpótlás megszervezése. Az alacsonyabb szintű ligákban versenyző, de igen tehetséges fiatalok felfedezéséhez nyújtanak segítséget az olyan szolgáltatások/ligák, mint a FACEIT FPL vagy az ESEA Rank S. Ezek a játékos megfigyelőknek is kiváló eszközök a kereséshez és ez által lehetőséget kapnak az az ifjú titánok, hogy felhívják magukra a figyelmet. 

Így tett a 17 éves észt Robin “ropz” Kool is, aki az FPL követőinek ismerős lehet. Robin olyan nevekkel vette fel a versenyt, mint GuardiaN vagy flusha és több top játékos elismerését is kivívta.

A legtöbb profihoz hasonlóan ropz ismeretsége a Counter-Strike-al elég korán kezdődött. Hét éves kotábban találkozott a 1.6-os verzióval először. Majd a Global Offensive megjelenésével, mára közel tíz éves CS tapasztalattal bír. Korábban azonban nem voltak megfelelőek a körülmények számára, mert a számítógépe csupán 100FPS körüli sebességgel futtatta a CS:GO-t. De még így is a fél-profi játékosok teljesítményén felül volt képes játszani és ez még jobban motiválta őt.

A legtöbb tehetséges játékos átesik azon a rágalmon, amikor csalással vádolják, de Robin magabiztosságán ez nem változtatott. Ha nem hozta a kívánt teljesítményt, akkor a kritikus hozzáállása saját magával szemben még jobban a fejlődésre ösztönözte. Bár nem tartja magát professzionális játékosnak, úgy gondolja, hogy a kivételes következetessége által szerezhet hírnevet magának.

„Csodálatos és furcsa érzés egyaránt. Furcsa, mert én csak a barátaimmal játszottam. Másrészről pedig az FPL-ben olyan emberek vették fel velem a kapcsolatot, mint s1mple. Olyankor azt kérdeztem magamtól, hogy ez most valós vagy álmodok?”

Bár Robinnak nincs túl sok offline tapasztalata, a legnagyobb LAN rendezvénye, a 2016-os Lettországi NEO Cup volt, ahol a második lett csapatával. Azonban 1.38 átlaggal a rendezvény legjobbja lett.

„Nagyon jó játékos az FPL-ben. Ha így játszik egy igazi csapatban is, akkor 2017-ben a top 20 player közé nőhet.”

Nyilatkozta róla Dennis “dennis” Edman, az fnatic sztárja, ahogyan Niko a mousesports-ból is Robin-t jelölte meg a 2017-es év lehetséges felfedezettjeként:

„nem tudom, hogy benne lesz-e a top 20 listában, de megvan benne minden potenciál, ha elég időt és lehetőséget kap.”

Nekünk is megvan a kellemetlen emlékünk a ropz-al való találkozásnak, hiszen tagja volt annak az Észt csapatnak, ahol fájdalmas csatában maradt alul válogatottunk a CS:GO világbajnokság selejtezőjében. Mindenesetre érdemes odafigyelni a fiatal tehetségre, aki AWP-s, lurker illetve irányító szerepkörben is képes helytállni. Ki tudja, talán nemsokára egy nagyobb csapat is felfigyel a kiemelkedő játékára.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!