Megvan a győztes, az Astralis felült a Major trónjára!

Megvan a győztes, az Astralis felült a Major trónjára!

Egy elképzelhetetlenül izgalmas döntő után a dán csapatot koronázták a CS:GO királyának, szoros 2:1 lett a vége.

Hangulatos és látványos megnyitó után, milliós érdeklődés mellett kezdődött el a tizedik CS:GO Major a telt házas Fox színházban! Ahogy arról beszámoltunk, az ELEAGUE 2017 versenyén a dán Astralis története során először jutott a döntőbe, ellenfele pedig a rutinos, 2014-es katowicei győztes Virtus.pro volt.

A mapvétó után a Nuke, Overpass és Train hármas marad meccsben, ritkán látott pályák kerültek tehát terítékre az utóbbi félév legnagyobb érdeklődésre számot tartó versenyén, mely magas szintű játékot és körömrágós izgalmakat hozott. Eszméletlen döntő volt, amire sokáig emlékezni fogunk.

1. pálya: Nuke

Az Astralis választhatott oldalt, természetesen CT-be kérték magukat, de nem tudták érvényesíteni az oldal nyújtotta előnyöket. 6:6-ig szorosan haladtak egymás mellett, majd a VP visszatette kettesbe a sebességet, Snax rálépett a gázpedálra és lehozott egy 1v3-at. A következő körökben lendületben maradtak a lengyelek, és 9:6-os félidővel vonultak pihenőre.

A második félidő kaotikus játékot és hihetetlen pisztolyos köröket hozott, egymás után nyerték az eco köröket a csapatok, 9:9 után 10:10, onnan 12:12, úgy tűnt, sose lesz vége Nuke-nak. A félidő végén azonban ismét erőt vett magán a VP és lehoztak 4 kört egymás után, amivel beállították Nuke 16:12-es végeredményét.

2. pálya: Overpass

A második mapon a VP is CT-be választotta magát, a lengyelek igyekeztek masszív védekezésüket átmenteni Nuke-ról, az Astralis azonban máshogy gondolta mindezt. Bár a pisztolykört egy utolsó utáni másodperces hatástalanítással lehozták byali-ék, a következő körben egyből lehozták a dánok a force kört, és meg sem álltak egészen 6:2-ig. Az előnyt pedig a félidő végig tartották is, a VP tehát az előnyösebb oldalt bukta így el, 6 kört hoztak csupán.

A fordulás után még próbált egy utolsó rohamot indítani a VP, de csak 10:9-ig jutottak, ott azonban Xyp9x egyéni skillje keményen megvillant! 13:9 után majdnem elszórakozták a dánok az előnyt, de végül 16:14-re csak behúzták Overpass-t, így jöhetett a mindent eldöntő harmadik pálya!

3. pálya Train

A Virtus.pro brutális rohanást produkált a félidő elején, terror oldalon hét kört támadtak be egymás után. Ekkor azonban felébredt az Astralis a sokkhatás alól, végül 9:6-ig tudtak zárkózni a 14 fraget szerző Kjaerbye vezérletével. A Major torna utolsó félideje is hű maradt az egy hetes sorozathoz, szép jelenetekben és izgalmakban itt sem volt hiány. Úgy tűnt, hogy ezen a pályán a VP lesz ma az úr, a dánok hiába erőlködtek, pasha-ék esélyt sem hagytak nekik a fordulás után, a második félidő elején 13:7-et is mutatott az eredményjelző. Innen azonban megtörtént a lehetetlen, a dánok felálltak a padlóról és megnyerték a harmadik mapot, a vége 16:14 lett, ezzel az atlantai Major bajnoka az Astralis csapata lett!

Ahogy már mondtuk, eszméletlen döntő volt, amire sokáig emlékezni fogunk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!