Indul a Hearthstone Global Games, Magyarország is érintett

Indul a Hearthstone Global Games, Magyarország is érintett

A világ 48 országa vesz részt a különleges formátumú tornán, melynek döntőjébe a 4 legjobb nemzet juthat majd be.

Hamarosan Magyarország is megkapja az esélyt, hogy megmutassa, igenis van helye a Hearthstone-világtérképen: indul a tavalyi BlizzConon bejelentett Hearthstone Global Games, melyben 48 nemzet vesz majd részt - köztük hazánk is.

A résztvevő országok csapatkapitányai azok a játékosok lesznek, akik a legtöbb HCT-pontot gyűjtötték a téli szezonban (ez alapján nálunk exigo lehet az első számú választás), akikhez további három játékos csatlakozik majd - őket a tavalyi Overwatch World Cuphoz hasonlóan közönség szavazhatja majd be.

A versenysorozat formátuma különleges lesz, hiszen mind a négy játékos 2-2 paklit hozhat majd, különböző class-okkal, a kilencedik class-t pedig az úgynevezett "Ace Deck" fogja képviselni, amit akkor kell majd bevetniük a csapatoknak, ha mindent eldöntő, ötödik játszmára kerül majd sor.

Ami a kvalifikációt illeti: három lépésben szűkítik majd a mezőnyt az év során, először 24, majd 16 főre, hogy aztán a nagydöntőre már csak a 4 legjobb nemzet juthasson be. A versenysorozat összdíjazása 300 000 dollár lesz, melyből 60 000-et nyer majd az első csapat - de legalább 1 000 dollár minden induló játékosnak jár majd. Hogy a finálé pontosan mikor és hol lesz, azt egyelőre még nem tudni, de nem lepődnénk meg, ha a 2017-es BlizzCon lenne a helyszín, hiszen idén nem lesz Hearthstone világbajnokság, csak a jövő év elején.

A konkrét játékosokról, a szavazásról és az időpontokról a későbbiek folyamán értesít majd bennünket a Blizzard.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!