Végleges az IEM Katowice névsora, kiesett a francia szupercsapat

Végleges az IEM Katowice névsora, kiesett a francia szupercsapat

A Heroic szinte a semmiből verte végig az esélyesebb csapatokat, északi fölény Katowice-ben!

Azt már korábban tudtuk, hogy az IEM Katowice 5 európai és 3 amerikai meghívottal számol a március eleji rendezvényen, az Astralis, FaZe, NiP, North, Virtus.pro nevek láttán ráadásul a meccsek színvonalára sem lesz majd panasz, főleg ha a Cloud9, SK, OpTic triót is megemlítjük.

Ehhez a nyolcashoz csatlakozott további négy együttes, amivel kialakult a verseny 12-es főtáblája, hiszen a három európai és egy amerikai selejtezős hely is elkelt a hétvégi kvalifikációk során. Európából a Na'Vi illetve a fnatic továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben, felső ágról mindketten simán jutottak tovább. A sikert egyébként mindketten főként AWP-seiknek köszönhetik: a svédeknél JW 43:29-es stattal repítette a fnatic-ot a G2 ellen, míg a Na'Vi-nál s1mple emberfelettit játszott a Tricked elleni 2 mapon.

Harmadik továbbjutóként a Heroic jutott ki a versenyre, akik több Major csapatot is elintéztek út közben, 2:1-re verték az EnVyUs-t és a mousesports-ot és sima 2:0-val ejtették ki az új francia sztárcsapatnak keresztelt G2-t a mindent eldöntő utolsó meccsen!

Az európai kvalifikáció magyarul közvetített meccseit már vissza is nézhetitek teljes hosszukban, volt itt új G2 vs. új fnatic, új G2 vs. új EnVy és egyéb finomságok!

Amerikából négy csapat jutott a zárt kvalifikációba, az igazi kérdés már az elejétől kezdve az volt, vajon az Immortals, vagy a Liquid szerzi-e meg az utolsó kiadó helyet! A felső ági meccsen az Immortals magabiztosan húzta be a párharcot (14:16, 16:2, 16:2), és mikor a Liquid alsó ágról visszaküzdötte magát a döntőbe, sima 2:0-val ejtették ki őket a brazilok.

Érdekes megfigyelni a 12 katowicei csapat megoszlását, hiszen a mezőny felét északi csapatok adják, két brazil és két NA együttes mellett! Végül de nem utolsó sorban a házigazda lengyel Virtus.pro és a Katowice-ben szintén közönség kedvenc Na'Vi teszi teljessé a névsort. Folytatás március elsején, immár egyenesen Katowice-ből!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!